LGS saat kaçta bitiyor? 2019 LGS sınav süresi ne kadar, 2. oturum kaç dakika? Liseye Geçiş Sınavı

LGS sınavı bugün gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre, 1 Haziran'da uygulanan LGS'nin birinci oturumu saat 9.30'da başladı. Öğrenciler sınavda ter dökerken, aileleri sınav süresini merak etmeye başladı. Peki, LGS saat kaçta bitiyor? 2019 LGS sınav süresi ne kadar, kaç dakika?

Giriş Tarihi 01 Haziran 2019, 09:33 Güncelleme 01 Haziran 2019, 12:48
LGS saat kaçta bitiyor? 2019 LGS sınav süresi ne kadar, 2. oturum kaç dakika? Liseye Geçiş Sınavı

İÇİNDEKİLER

LGS sınav süresi, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. Liseye geçiş yapabilmek için gerçekleştirilen LGS'nin 2019 yılı oturumu bugün yapılıyor. Uzun süredir sınava hazırlanan öğrenciler bugün iki oturumda sınavları tamamlayacaklar. En çok merak edilenlerden biri de sınavın kaç dakika olduğu. Peki, LGS saat kaçta bitiyor? LGS sınav süresi ne kadar, kaç dakika? İşte 2019 LGS sınav süresi ile ilgili merak edilenler...

LGS SINAV SÜRESİ KAÇ DAKİKA?

Birinci oturum Türkiye saati ile 09.30´da ve ikinci oturum 11.30´da başlayacak. Birinci oturumda, 8´inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.

60 dakika olan sayısal alan sınav oturum süresi 20 dakika uzatılarak 80 dakikaya çıkarıldı. Buna göre sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

LGS'YE KİMLER KATILABİLİR?

Resmi, ve Özel Ortaokullar, İmam Hatip Ortaokulları Öğrencilerinin Başvuru Şartları

2018–2019 Öğretim yılında örgün ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Açık Öğretim Ortaokulu ve Geçici Eğitim Merkezi Öğrencilerinin Başvuru Şartları

Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8'inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

2018–2019Öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsoloslukları aracılığıyla, 5/3/2004 tarihli ve 25393 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği" esas alınarak öğrenim belgesi kontrol edilen öğrencilerden, Türkiye'deki 8'inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor olmak.