Atatürk mezunları Haziran’da Erzurum’da

Kuruluşunun 55. yılını kutlayan Erzurum Atatürk Üniversitesi, bugüne kadar mezun ettiği 200 bin kişiyi haziran sonunda Erzurum’a davet ediyor. Pek çok bakan, milletvekili ve belediye başkanının da katılacağı “Mezunlar Erzurum’da” başlıklı dev organizasyonda, eski mezunlar için kep töreni de gerçekleştirilecek.

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2012, 17:52 Güncelleme 21 Mayıs 2012, 17:52
Atatürk mezunları Haziran’da Erzurum’da

İÇİNDEKİLER

Erzurum Atatürk Üniversitesi Mezunlar Derneği (ERATÜN), Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ile birlikte organize ettiği şölen havasında gerçekleştirilecek organizasyon kapsamında; şehir merkezinde kortej yürüyüşü yapılacak, mezun olduğu dönemde mezuniyet töreni düzenlenmeyenler için kep töreni gerçekleştirilecek, Atatürk Üniversitesi mezunu TRT sanatçıları konser verecek, turistik geziler yapılacak. Türkiye genelinden farklı mesleklerden binlerce kişi, Erzurum'da Haziran ayının son hafta sonunda bir araya gelecek.

22 REKTÖRÜN OKULU

Atatürk Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Fatih Şener, üniversitenin 55 yıllık tarihinde mezun sayısının 200 bini aştığını, Türkiye'nin gelişiminde izi olan önemli mezunlara sahip olduklarını söyledi. Şener, "Bugün yaklaşık 160 üniversiteden 22'sinin rektörü Atatürk Üniversitesi mezunudur. Üniversitemiz hem bölgesi hem de ülkesi için bir ışık olmuş ve olmaya devam etmektedir" dedi.

3 BAKAN, 17 MİLLETVEKİLİ

Şener; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile birlikte Parlamento'dan 17 Milletvekili, Trabzon, Ordu, Kırıkkale, Şanlıurfa gibi birçok il ve ilçe belediye başkanı ve bürokratın Atatürk Üniversitesi mezunu olduğunu söyledi. Şener ayrıca, 55 yılda birçok yabancı öğrenciye de eğitim imkanı sunan Atatürk Üniversitesi Mezun Buluşmasına, başta Ortadoğu ve Kafkasya olmak üzere yurtdışından da katılım beklediklerini dile getirdi.

KONAKLAMA İMKANI MEVCUT

Fatih Şener, "Mezunlarımız yıllar sonra gördükleri üniversitelerinde bir yandan nostaljik duygular yaşarken diğer yandan üniversitemizin bugününü ve imkanlarını yerinde görerek gurur duyacaklardır. Bu buluşma, mezunlarımızın kendi aralarında etkileşimine imkan sağlayacağı gibi yıllar sonra bir araya gelen mezunlarımızın birikimleri, üniversitemize, öğrencilerimize ve Erzurum'a önemli katkılar sağlayacaktır" açıklamasını yaptı.

Şener son olarak isteyen mezunların, 29-30 Haziran/1 Temmuz tarihlerini kapsayan hafta sonunu Erzurum'da, üniversitenin yurtlarında geçirebileceğini, programa yatılı olarak katılmak isteyenlerin www.mezunlarerzurumda.org adresine girip kayıt yaptırması gerektiğini dile getirdi.