Paranın kralı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2013 Güncelleme 29 Ekim 2013, 00:02
Paranın kralı

İÇİNDEKİLER

Forbes dergisi, dünyanın en zengin krallarını yayınladı. Listenin ilk sırasında 35 milyar dolarlık servetiyle Tayland kralı Bhumibol Adulyadej yer aldı. 15 askeri darbe, 16 anayasa, 27 başbakan gören Kral, servetiyle dudak uçuklattı. Listenin ikinci sırasında ise Şeyh Halife bin Zayid El Nahyan yer aldı. İşte paranın kralları:

Kral Bhumibol Adulyadej
Tayland Yaş: 80 Serveti: 35 milyar dolar Ülke içi ve dışında borsada işlem gören milyar dolarları aşan hisseleri bulunuyor. Ülkede ayrıca çok sayıdaki şirketin sahibi.

Şeyh Halife bin Zayid El Nahyan
Birleşik Arap Emirlikleri Yaş: 60 Serveti: 23 milyar dolar Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı. Petrol zengini. New York'taki 800 milyon dolarlık Chrysler binasını satın almak için fiyat verdi.

Abdullah bin Abdulaziz
Suudi Arabistan Yaş: 84 Serveti: 21 milyar dolar 2005'te ülke yönetimine geldi. Petrol milyarderi. Kendi ismini taşıyan bir kent inşa etmeye başladı.

Sultan Bolkiah
Brunei Yaş: 62 Ser-veti: 20 milyar dolar. Petrol ve doğalgaz zengini. 7 uçağı ve tam 7 bin arabası var. Uçaklarından biri ise saf altından yapılma.

Şeyh El Maktum
Birleşik Arap Emirlikleri Yaş: 58 Serveti: 18 milyar dolar Sony Dubai Holding'in sahibi. ABD'de ve Avustralya'da yüzlerce çiftliği bulunuyor.