Facebook CEO'sunun mülkleri dudak uçuklattı! Son hamlesi ise çok konuşulacak! İşte o kıyamet...

Dünyanın en zengin üçüncü insanı Mark Zuckerberg'in bilinen 1.200 dönümden fazla arazisi var. Her bir mülk ihtişamı ile göz kamaştırırken fiyatları da sınırları zorluyor! İşte Hawaii'deki kıyamet sığınağından Tahoe Gölü'ndeki mülklere kadar ABD'deki mülklerine bir bakış...

Giriş Tarihi 08 Nisan 2024, 16:15 Güncelleme 08 Nisan 2024, 18:05
Facebook CEO’sunun mülkleri dudak uçuklattı! Son hamlesi ise çok konuşulacak! İşte o kıyamet...

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en zengin üçüncü insanı Mark Zuckerberg geçtiğimiz hafta Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 187 milyar dolarlık net servetiyle üçüncü en zengin kişi oldu ve ünlü milyarder Elon Musk'ı geride bıraktı.

2020'den bu yana ilk kez en zenginler sıralamasında ilk üçe giren Zuckerberg'in milyonlarca dolarlık gayrimenkul portföyü de bunu açıkça ortaya koyuyor. Yıllarca Amerika'nın her yerinde ev alıp satan multimilyarderin, şimdilerde bir de Hawaii kıyamet çiftliği inşa ettiği bildiriliyor.

Business Insider'ın mülk değerlendirmelerine dayalı hesaplamalarına göre Zuckerberg'in emlak portföyünün tahmini değeri yaklaşık 200 milyon dolar.

Ancak mülklerin değeri, 'bilinen' satın alma fiyatlarından (veya mevcut piyasa değerinden) daha düşük olabilir, bu sebeple Zuckerberg'in sahip olduğu varlık değerleri muhtemelen çok daha fazla değere sahip!

ZUCKERBERG, 'KIYAMET GÜNÜ'NE HAWAİ'DE İNŞAA ETTİRDİĞİ LÜKS BİR KALEDE HAZIRLANIYOR

KIYAMET EVİ

Kauai adasındaki bu kompleks, iki merkezi malikaneyi birleştiren bir tünel ile 5 bin metrekarelik yer altı sığınağına sahip olacak. Mülk, en az 30 yatak odası ve 30 banyo barındıracak ve ayrıca misafir evleri ve ip köprülerle birleştirilmiş 11 'disk şeklinde' ağaç evi de içerecek. Bu bilgiler, kendisinin mülk kayıtlarını ve müteahhitlerle yapılan röportajlarının incelenmesi sonucu ortaya çıktı.

Kıyamet kompleksi savaş veya büyük bir doğal afet gibi acil durumlarda hayatta kalabilmek için tasarlanmış bir yer altı sığınağıdır. Maliyeti ise akla hayale sığmayacak kadar uçuk bir fiyat. Özellikle 'kişisel' bir sığınak için.

Kauai adasındaki bu kompleks, iki merkezi malikaneyi birleştiren bir tünel ile 5 bin metrekarelik yer altı sığınağına sahip olacak. Mülk, en az 30 yatak odası ve 30 banyo barındıracak ve ayrıca misafir evleri ve ip köprülerle birleştirilmiş 11 'disk şeklinde' ağaç evi de içerecek. Bu bilgiler, kendisinin mülk kayıtlarını ve müteahhitlerle yapılan röportajlarının incelenmesi sonucu ortaya çıktı.

PALO ALTO'DAKİ KONUT KOMPLEKSİ

0,41 dönümlük 5,617 metrekarelik beş yatak odalı, beş banyolu ahşap zeminli bir ev

Bir teknoloji devinin Silikon Vadisi'nde birden fazla mülkünün olması elbette ki sürpriz değil. Meta CEO'sunun Palo Alto'nun Crescent Park semtinde beş evi mevcut. CNBC'ye göre ev "özel yapım yapay zekalı asistan'' ile bile kandırılıyor. Ev ayrıca Menlo Park'taki Meta Genel Merkezi'ne arabayla sadece 10 dakikalık mesafede bulunuyor. Genç milyarderin ilk Crescent Park mülkünü ise Mayıs 2011'de 7 milyon dolara satın aldığı biliniyor.

Palo Alto Şehri Tarihi Kaynaklar Kurulu raporuna göre, sömürge döneminden kalma fıçı tahtası kenarlı ev, ahşap çerçeve yapısının bazı kısımlarının 1860'lardan kalma olduğu Palo Alto'nun en eski evidir.

SAN FRANCISCO'DAKİ EVİ

9.800 metrekarelik arsanın geçmişi 1928'e kadar uzanan ve Dolores Park'ın yakınında bulunan evi

Dört yatak odalı, dört banyolu BU ev, San Francisco'daki Dolores Park'ın yakınında yer alıyor. O ve eşi Priscilla Chan'ın 2010 yılında şehir evini satın almak için 10 milyon dolar harcadığı bilgiler arasında.

ÇİFT ÇÖL TATİL EVLERİ

Genç CEO'nun eşi Chan, 2019 yılında Tahoe Gölü kıyısında iki bitişik mülk satın aldı. Tahoe Gölü zengin Kaliforniyalılar için hem yaz hem de kış aylarında popüler bir tatil beldesi olarak biliniyor. 2018 yılında Lake Tahoe'daki iki eve (Brushwood ve Carousel mülkleri) 59 milyon dolar harcadı. Siteler birlikte neredeyse 10 dönümlük bir alana yayılıyor.

SF Gate'e göre, 5.322 metrekarelik Brushwood Estate'te altı yatak odası, beş banyo ve iki yarım banyo bulunuyor. Yüksek kirişli tavanlar ve panoramik pencerelerin yanı sıra; dışarıda yemyeşil ağaçlar, özel bir iskele ve spa küveti bulunmaktadır. Ayrıca 2.293 metrekarelik bir misafirhane de var.

Kayıtlara göre, yaklaşık 400 metrelik göl kıyısı, özel iskelesi, verandaları, misafirhanesi ve garajı bulunuyor . Fotoğraflar, ana evin açık renkli ahşap kirişli tavanlara sahip sivri çatılara sahip olduğunu gösteriyor. Realtor.com'a göre ev, önceki hayatında Oscar de la Renta defilesine ve Lake Tahoe yaz müzik festivaline ev sahipliği yapmıştı.

Carousel arazisinde 60 metrelik göl kıyısı, marina tarzı bir iskele, bir geçit ve iki araçlık bir garajın yanı sıra bir misafirhane ve bir bekçi dairesi bulunmaktadır. Kaliforniya ve Nevada sınırında yer alan Tahoe Gölü, Frank Sinatra , Kim Kardashian ve Gene Simmons gibi sakinlerin ve tatilcilerin onlarca yıldır ünlülerin favorisi olmuştur .

HAWAİİ'DE BİNLERCE DÖNÜMLÜK ARAZİ

1.400 dönümlük araziyi satın almadan duramayan CEO, Hawaii'yi seviyor gibi görünüyor. Garden Island'ın haberine göre Zuckerberg, Hawaii'de ilk kez 2014 yılında arazi satın aldıktan sonra duvar ördüğü ve plaja erişimi engellediği için yerel incelemeye tabi tutuldu.

Pila'a plajı ve Kahu'aina Plantasyonu dahil 707 dönümlük116 milyon dolar harcadığı bu arazide 16 araçlık garajı ve ofisleri olan 6.100 metrekarelik bir ev yer alıyor. 2017 yılında Zuckerberg, mülkü içindeki bazı arazileri satın almak için sessiz tapu davaları açtığında da ulusal incelemeye tabi tutuldu. Zuckerberg halkın tepkisi üzerine davaları geri çekti ancak yerel raporlara göre yine de en az 12 kuleana parselini kapsayan 89 dönümlük arazi için 45,3 milyon dolar harcadı; buna Pacific Business News'e göre 33,3 milyon dolarlık Gary Stewart'tan 79,8 dönümlük alan da dahil.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN