CANLI TAKİP | Soykırımcı İsrail Gazze Erez Sınır Kapısını açtı

Son dakika haberleri... 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi abluka altına alan katil İsrail Gazze'ye yardımlar için Erez Sınır Kapısı'nın açılmasına onay verdi.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2024, 10:02 Güncelleme 05 Nisan 2024, 08:31
CANLI TAKİP | Soykırımcı İsrail Gazze Erez Sınır Kapısını açtı

İÇİNDEKİLER

Soykırımcı İsrail iki haftadır devam eden kuşatmanın ardından El Şifa Hastanesi'nden çekilirken geriye sadece harabe kaldı.

Şifa Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Mervan Ebu Sada hastanenin durumu hakkında konuştu ve "İsrail ordusu bubi tuzakları kurarak hastane binalarını havaya uçurdu, oksijen istasyonlarını ve elektrik jeneratörlerini yaktı, hastanenin tüm bölümlerini yaktı" - Ambulans ve Acil servis Müdürü Faris Afane: - "Şifa Hastanesi tamamen yıkılmış, tüm hastane tesisleri yanmış durumda. Sanki yıkıcı bir deprem yaşamış bir enkazdan ibaret. İsrail'in gerçekleştirdiği büyük yıkım nedeniyle hastane tekrar çalışmaya uygun değil" dedi.

SOYKIRIM ORDUSU YARDIM ÇALIŞANLARINI VURDU

İsrail'in Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda uluslararası yardım kuruluşunun Batı uyruklu çalışanları ve bir Filistinli hayatını kaybetti.

Saldırıda, World Central Kitchen (WCK) isimli uluslararası gıda yardım kuruluşunun yabancı uyruklu 4 çalışanı yaşamını yitirdi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in saldırısında bir Avustralyalı kadın, Birleşik Krallık ve Polonya uyruklu iki erkek ile kimliği tespit edilemeyen bir yabancı uyruklunun yanı sıra 1 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

WCK'den yapılan açıklamada, Gazze'deki insani yemek yardımı çalışmalarına katılan çalışanlarının İsrail ordusunun saldırısında öldürüldüğü haberlerini aldıklarını belirtilerek, "Bu bir trajedi. İnsani yardım çalışanları ve siviller asla ve asla bir hedef olmamalı." ifadesi kullanıldı.

7 yardım gönüllüsünün vahşice öldürülmesinin ardından siyonist İsrail'den bir kez daha küstah bir savunma geldi. Gazze Kasabı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Savaşta bunlar olur" açıklamasını yaptı.

BİLEREK VURDULAR
Katar merkezli Al Jazeera medya kuruluşuna ait Sanad adlı araştırma ajansı ise İsrail ordusunun bilerek yardım konvoyunu bombaladığı sonucuna vardı. Araştırmaya göre bir aracı iki füzeyle, ardından da diğer aracı vurdular. WCK'nin kurucusu İspanyol Şef Jose Andres de konvoylarının kasıtlı şekilde vurulduğunu belirterek, "İsrail, sivilleri ve yardım çalışanlarını öldürmeye son vermelidir" ifadesini kullandı.

BM Filistin Özel Raportörü Albanese de İsrail'in, bu kişileri kasten öldürdüğü yönünde değerlendirmede bulundu. Terör devleti İsrail'in insani yardımları yok ederek Gazze Şeridi'ni tamamen yaşanmaz hale getirmek istediği biliniyor.

İşte dakika dakika yaşanan gelişmeler...

08:20 Terör ordusu, Gazze'ye yardımlar için Erez Sınır Kapısı'nın açılmasına onay verdi.

4 NİSAN TARİHİNDE YAŞANANLAR

06:51 İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah kentine düzenlediği hava saldırısında 3'ü çocuk 8 Filistinli yaşamını yitirdi.

3 NİSAN TARİHİNDE YAŞANANLAR

18.01 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 33 bini aştığını, yaklaşık 80 bin kişinin de yaralandığını bildirdi.

Ghebreyesus, DSÖ'nün haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkezi Mutfağı'nın (World Central Kitchen-WCK) 7 çalışanının öldürülmesi karşısında "dehşete kapıldıklarını" dile getiren Ghebreyesus, WCK çalışanlarının açlıktan ölmek üzere olan binlerce Gazzeliye gıda yardımı ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Gazze'ye insani yardım ulaştırmanın oldukça zor ve tehlikeli olduğuna işaret eden Ghebreyesus, WCK'nin faaliyetlerini durdurmasından dolayı aç kalan kişi sayısında artış olacağını söyledi.

Ghebreyesus, "DSÖ, Gazze'de sağlık çalışanlarına ve hastanelerdeki hastalara yiyecek dağıtmak için WCK ile çalışıyordu. Bu korkunç olay, DSÖ çalışanları ve ortaklarının çok tehlikeli bir ortamda çalıştığına ve çalışmaya devam edeceğine işaret ediyor." dedi.

Gazze'ye ulaşmak için daha fazla giriş kapısına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ghebreyesus, insani yardım çalışmalarına yönelik engellemelerin, ihtiyaç sahiplerine ulaşmada gecikmelere veya teslimatların engellenmesine neden olduğunu anlattı.

Ghebreyesus, İsrail'in yaklaşık 2 hafta kuşatma altında tutması ve saldırılar gerçekleştirmesinin ardından Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ni kullanılamaz hale getirmesi karşısında da dehşete kapıldıklarını vurguladı.

Şifa Hastanesi'nin Gazze Şeridi'nin en büyük hastanesi ve ana sevk merkezi olduğunu hatırlatan Ghebreyesus, bu hastanenin yok olması nedeniyle Gazze'de tıbbi tahliye ihtiyacının artacağı ve bunun sağlanmaması halinde birçok kişinin ölebileceği uyarısında bulundu.

Ghebreyesus, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze, Batı Şeria, İsrail ve Lübnan'da sağlık hizmetlerine yönelik 906 saldırıyı doğruladıklarını, bu saldırıların 736 ölüm ve 1014 yaralanmayla sonuçlandığını bildirdi.

14.31 Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Gazze'ye yaptığı insani yardımların 42 bin tona ulaştığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformundaki hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye'nin Gazze'ye yaptığı insani yardımların 42 bin tona ulaştığı ifade edildi.

Paylaşımda, Gazze'ye en fazla yardım sağlayan ikinci ülke olan Türkiye'nin, toplam yardımların yüzde 23'ünü sağladığı kaydedildi.

Her hafta ortalama 127 ton içme suyunun Türkiye'den Mısır üzerinden Gazze'ye ulaştırıldığı bilgisi verilen paylaşımda, 400'den fazla Gazzeli hasta ve yaralının tedavisinin Türkiye'de devam ettiği belirtildi.

Paylaşımda, Türkiye'nin, Gazze ve Filistinli kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceği vurgulandı.

13.50 Soykırımcı İsrail ordusu, geçen hafta İsrail-Lübnan sınırı yakınlarında üç BM barış gücü askerinin ve tercümanlarının yaralanmasına yol açan patlamanın kaynağının Hizbullah'a ait bir patlayıcı olduğunu iddia etti.

Lübnanlı güvenlik kaynakları daha önce Cumartesi günü BM'nin Lübnan Geçici Gücü'nün (UNIFIL) Rmeish köyündeki devriyesinin yakınında meydana gelen patlamadan İsrail'i sorumlu tutmuştu, ancak İsrail ordusu sorumluluğu hızla reddetti.

2 NİSAN TARİHİNDE YAŞANANLAR...

17.00 Soykırımcı İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 40 Filistinliyi gözaltına aldı. Tutuklularla İlişkiler Komisyonu ve Filistinli Mahkumlar Derneği'ne göre, gözaltılar dün akşam ile bu sabahın erken saatleri arasında gerçekleşti. Örgütlerden yapılan ortak açıklamada, tutuklular arasında çocuklar ve eski mahkumların da yer aldığı belirtildi.

KATİL BİBİ'DEN YENİ ATEŞKES OYUNU

15.25 İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrailli müzakerecilerin Mısırlı arabulucularla birlikte Kahire'de yeni bir ateşkes ve esir değişimi teklifi taslağı hazırlamak için çalıştıktan sonra bugün İsrail'e geri dönmeleri gerektiğini söyledi.

Netanyahu'nun ofisi, "Görüşmelerin bir parçası olarak, Mısır'ın yararlı arabuluculuğuyla, arabulucular Hamas'ın ele alacağı güncel bir öneri formüle etti" dedi ve İsrail'in arabuluculardan Hamas'a bu öneriyi kabul etmesi için daha fazla baskı uygulamasını beklediğini ekledi.

15.25 İsrail'in 6 aydır saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'nde Filistinli aileler, aralıksız süren bombardımanın yanı sıra, gıda, hijyen ve tedavi imkanlarının bulunmaması nedeniyle hepatit hastalığına yakalanan çocukları için endişeleniyor.

Gazze Şeridi'nde kişisel hijyen ve su eksikliği ile İsrail ordusunun yaşam için gerekli tüm ihtiyaçlara uyguladığı kısıtlamalar ve sığınma merkezlerdeki aşırı kalabalık nedeniyle hepatit vakaları özellikle çocuklar arasında yayılıyor.

08.40 İsrail'in Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda uluslararası yardım kuruluşunun Batı uyruklu çalışanları ve bir Filistinli hayatını kaybetti. Batı uyruklu çalışanları taşıyan araç kullanılmaz hale geldi.

01.10 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Deir Al-Balah kentinde ABD merkezli uluslararası gönüllü yardım kuruluşu World Central Kitchen'e (WCK) ait araca düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin olduğu bildirildi.

1 NİSAN TARİHİNDE YAŞANANLAR...

19.20 Katil Başbakan Benjamin Netanyahu, El Cezire yasağı konusunda 'derhal harekete geçeceğine' söz verdi
İsrail parlamentosunun tasarıyı kabul etmesinden kısa süre sonra sosyal medyada yayınlanan bir gönderide başbakan yasayı memnuniyetle karşıladı ve El Cezire'nin "artık İsrail'den yayın yapmayacağını" söyledi.

İletişim Bakanı Shlomo Karhi bugün erken saatlerde El Cezire'nin "önümüzdeki günlerde kapatılacağını" söyledi.

17.10 Terör devleti İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu askerlerin hayatını tehlikeye atmakla suçlayan Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı çağırması için bir mektup gönderdi.

Ben-Gvir, X'te yayınladığı bir mektupta, asker ailelerinin ileri sürdüğü iddialara atıfta bulunarak, askerlerin Gazze'de Katar yapımı altyapıya verilen zararı en aza indirecek belirli operasyonlar yürütmek üzere görevlendirildiğini söyledi.

12.30 İsrailli ve ABD'li yetkililerin, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin sığındığı Refah kentine olası kara saldırısı yerine Washington yönetiminin alternatif önerilerini çevrim içi toplantıyla görüşeceği bildirildi.

İsrail merkezli "Walla" haber sitesinde yer alan haberde, ABD'li ve İsrailli yetkililerin bugün çevrim içi bir toplantı yapacağı belirtildi.

Adı açıklanmayan kaynaklara dayandırılan haberde, toplantıda Washington yönetiminin İsrail'in Refah'a kara saldırısı yerine alternatif önerilerinin ele alınacağı ifade edildi.

Görüşmede, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile İsrail Stratejik İşler Bakanı ve Savaş Kabinesi Üyesi Ron Dermer'in heyetlere başkanlık edeceği kaydedildi.

Haberde ayrıca Refah'a kara saldırısı yerine alternatiflerin görüşüleceği ikinci toplantının gelecek hafta yüz yüze yapılacağı öne sürüldü.

ABD yönetimi, yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısına karşı olduğunu sık sık dile getiriyor. İsrail ise ABD'nin itirazlarına rağmen Refah'a kara saldırısı başlatacağını söylüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün düzenlediği basın toplantısında, İsrail ordusunun Refah'a kara saldırısını onayladığını bildirmişti.

10:19 İrsail ordusundan yapılan açıklamada, 18 Mart'ta başlayan ve 14 gün süren saldırıların ardından İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi ve çevresinden çekildiği doğrulandı.

Açıklamada, Şifa Hastanesi kompleksinde oluşan ağır yıkım ve içerde oluşan tahribata rağmen saldırılar sırasında sivillerin, hastaların ve sağlık ekiplerinin zarar görmesinin engellendiği iddia edildi.

İsrail ordusu, 14 gün süren saldırılar boyunca Şifa Hastanesi ve çevresinde 200'den fazla Filistinliyi öldürdü, 900'den fazla Filistinliyi de alıkoydu.

03:18 İsrail'de binlerce kişi, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası, erken seçim ve Gazze'deki İsrailli esirlerin geri getirilmesi talebiyle Batı Kudüs'teki Meclis'in önünde çadır kent kurdu.

NETANYAHU ÜZERİNDE BASKI ARTIYOR
Başbakan Netanyahu, İsrail ve uluslararası kamuoyunda siyasi nedenlerden dolayı Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor.

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de dahil olmak üzere Netanyahu hükümetinin üst düzey isimleri, esirlerin İsrail'in birinci önceliği olmaması gerektiğini ve Hamas'ı yok etmenin daha önemli olduğunu savunuyor.

Sosyal medyada Netanyahu destekçileri tarafından saldırıya uğradıklarını iddia eden bazı esir yakınları, esirlerin salıverilmesi için hükümete çağrıda bulundukları gösterilerde fiziksel saldırıya uğradıklarını da belirtmişti.

00:52 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki çatışmalarda yaralanan bir binbaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

00:23 Gazze Şeridi'ndeki Halk Komiteleri ve Filistinli aşiretler, İsrail ordusunun Selahaddin Caddesini hedef alması sonucu 70 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Gazze'nin kuzeyine yardımların durdurulduğunu duyurdu.

Halk Komiteleri ve Filistinli aşiretler, İsrail'in saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Halk Komiteleri ve Filistinli aşiretler, Selahaddin Caddesi'ndeki yardım tırlarını emniyete alırken işgal güçlerinin yardım konvoyunu doğrudan hedef alması nedeniyle kuzey Gazze Şeridi'ne yardım sağlamayı durdurdu." ifadelerine yer verildi.

İşgal güçlerinin saldırısı sonucunda 70 Filistinlinin öldüğü ve onlarcasının yaralandığı vurgulanan açıklamada, "Aileler Girişimi, Birleşmiş Milletler (BM) kurumlarının ve Dünya Gıda Programı'nın yardım sağlayamadığı ve yardımların ulaştırılmasında güçlük yaşandığı bir zamanda yerel girişimler sayesinde sağlanan yardımlar hedef alındı." ifadeleri kullandı.

31 MART TARİHİNDE YAŞANANLAR

20.20 Dünya Sağlık Örgütü başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail ordusunun avludaki gazeteci çadırını hedef aldığı sırada Birleşmiş Milletler örgütünden bir ekibin Mescid-i Aksa Hastanesi yerleşkesinde olduğunu söyledi.

Ghebreyesus X kanalındaki gönderisinde dört kişinin öldüğünü ve 17 kişinin yaralandığını ancak hastanede tıbbi ihtiyaçları değerlendiren ve kuzey Gazze'ye göndermek üzere kuvöz toplayan DSÖ personelinin hesaba katıldığını söyledi ve "Bir kez daha hastaların, sağlık personelinin ve insani yardım misyonlarının korunması çağrısında bulunuyoruz. Hastanelere yönelik devam eden saldırılar ve militarizasyon durdurulmalı. Tedros, "Uluslararası insancıl hukuka saygı duyulmalı. Tarafları BM Güvenlik Konseyi kararına ve ateşkese uymaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

16.30 Mescid-i Aksa Hastanesi Sözcüsü Halid el-Dakran, soykırımcı İsrail'in saldırısında hastane avlusunun doğrudan hedef alındığını söyledi ve "Hastaneler, sağlık ekipleri ve tüm sağlık sektörü çalışanları korunmalı ve uluslararası toplum bu korumayı sağlamalıdı. Hastalar, yaralılar ve yerinden edilenler, İsrail uçaklarının tekrar hastaneye saldıracağı korkusuyla panik ve dehşet içinde." dedi.

14.05 Gazze Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında ölenlerin sayısının 32 bin 782'ye yükseldiği, 7 Ekim'den bu yana 75 bin 298 kişinin yaralandığı belirtildi. Son 24 saatte ölenlerin sayısı 77, yaralıların sayısı ise 108'i kapsıyor.

30 MART TARİHİNDE YAŞANANLAR...

13:40 İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 82 Filistinlinin hayatını kaybetmesi sonucu 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 705'e yükseldi.

11:31 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kentine düzenlediği baskında, 2 Filistinliyi yaraladı.

05:34 İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde 1 çocuğu öldürdüğü, biri ağır 2 Filistinliyi yaraladığı belirtildi.

04:54 Ürdün'de binlerce kişi, İsrail'in Amman Büyükelçiliği yakınlarında Gazze'ye destek gösterisi düzenledi.

HAMAS 4 ŞARTINI SIRALADI
03:42
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad en-Nehhale başkanlığındaki heyetler, İran'ın başkenti Tahran'da bir araya geldi.

Hamas'tan yapılan açıklamada, İsrail'le dolaylı herhangi bir müzakerenin başarılı olması için "Gazze saldırılarının tamamen durması, işgal güçlerinin buradan çekilmesi, yerinden edilenlerin evlerine dönmesi ve yardım girişlerinin kesintisiz yapılması" gerektiği kaydedildi

01:41 Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in, Gazze Şeridi'nden hızla ve tamamen çekilmesi, Batı Şeria ve Kudüs'teki tüm tek taraflı eylemlerini durdurması gerektiğini belirtti.

00:00 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Ürdün'ün, İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne havadan insani yardım indirdiği bildirildi.

29 MART TARİHİNDE YAŞANANLAR

12.55 Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi yakınlarında İsrail güçleri ile Filistinli savaşçılar arasında çatışmalar sürüyor.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, yerleşkenin yakınındaki İsrail askerlerini top mermileriyle hedef aldığını, çok sayıda askerin öldürüldüğünü ve yaralandığını söyledi.

12.20 Soykırımcı İsrail güçleri Refah'ın kuzeyindeki saldırıda 12 Filistinliyi öldürdü.

11.40 Gazze Sağlık Bakanlığıi soykırımcı İsrail'in 7 Ekim'den bu yana öldürdüğü insan sayısının 32.623'e yükseldiğini duyurdu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında da en az 75.092 kişi yaralandı. Bakanlık, son 24 saatte 71 kişinin öldüğünü, 112 kişinin yaralandığını da sözlerine ekledi.

10.32 İsrail ordusu Nablus'ta bir kişiyi tutukladı, Ramallah ve El Halil'de çatışmalar yaşandı. Filistin haber ajansı Wafa'nın haberine göre, İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria kenti Nablus'ta bir sakini tutukladı.

Laith Cibril el Şarbaji'nin, ordunun evini araması ve aracına el koymasının ardından tutuklandığı belirtildi. Ordu ayrıca Nablus'un güneyindeki Madama köyüne de baskın düzenledi ve çok sayıda eve baskın düzenledi.

09.05 Soykırımcı İsrail'in hava saldırıları Cebeliye'deki Saad bin Ebi Vakkas Camii'ni vurdu. El Cezire muhabirleri, İsrail hava saldırılarının Jabalia mülteci kampındaki Saad bin Ebi Vakkas Camii'ni vurduğunu ve iki Filistinlinin yaralandığını doğruladı.

Grevler ayrıca sabahın erken saatlerinde kamptaki bir elektrikli eşya mağazasında da yangın çıkmasına neden oldu.

28 MART TARİHİNDE YAŞANANLAR...

19.07 Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in, Gazze'de ihtiyaç duyulan insani yardımların engelsiz şekilde sağlanması için gerekli ve etkili tüm tedbirleri gecikmeksizin almasına hükmetti.

18.31 Gazze Şeridi'ndeki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin 10 gündür devam eden kuşatması altındaki Şifa Hastanesi'nde yerinden edilmiş 200 sivilin öldürüldüğü bildirildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. Gazze Şeridi'ndeki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, 10 gündür İsrail güçlerinin kuşatması altındaki hastanede yerinden edilmiş 200 sivilin öldürüldüğü bildirildi.
Açıklamada, İsrail ordusuna ait tankların hastane içindeki binaları ve çevredeki evleri bombaladığı aktarılarak, hastanenin bazı bölümlerinin ateşe verildiği ifade edildi. Açıklamada, "Tüm dünyanın gözleri önünde işlenen bu yeni ve devam eden suçu kınıyoruz" ifadeleri kullanılarak, uluslararası toplumun kesin bir tavır almaması nedeniyle hastaneye yönelik saldırıların devam ettiği vurgulandı.

16.55 Gazze Sivil Savunma sözcüsü Mahmud Basal, El Cezire'ye, İsrail ordusunun Gazze Şehri'ndeki El Şifa Hastanesi bölgesinde 65 sivili öldürdüğünü söyledi.

Sağlık tesisi çevresinde İsrail güçleri ile Filistinli savaşçılar arasında çatışmalar sürüyor. Filistin İslami Cihadının (PIJ) silahlı kanadı olan Kudüs Tugayları, daha önce yerleşke çevresindeki şiddetli çatışmalar sırasında İsrail askerlerini havan toplarıyla hedef aldığını iddia etmişti.

HAMAS'TAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

16.02 Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Halil El Yahya, yakın gelecekte bir ateşkes anlaşması yapılması konusunda "iyimser" olmadığını söyledi. Tahran'da İran Press TV'ye verdiği röportajda İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik saldırıyı uzatmak istediğini ekledi.

15.45 ıLRedAlert adlı monitöre göre, İsrail'in kuzeyindeki sınır kasabaları Shlomi, Lehman, Rosh Hanikra, Betzet ve Achziv Miluot Sanayi Bölgesi'nde uyarı sirenleri çaldı. Terör devleti İsrail'in Arutz Sheva haber sitesine göre, uyarılar İsrail ordusunun Lübnan'dan atılan "şüpheli bir hava hedefini" düşürdüğünü söylemesinin ardından geldi.

14.30 Terör devleti İsrail'in Gazze savaşı sırasında stratejik su yolundaki gemilere saldıran Yemen'deki Husi isyancılarıyla güvenli geçiş için Moskova'nın bu ayın başlarında bir anlaşmaya vardığı bildirildikten sonra çok sayıda Rus savaş gemisi Kızıldeniz'e doğru yola çıktı.

12.30 Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, kuşatma altındaki bölgede İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında 7 Ekim'den bu yana ölenlerin sayısı 32 bin 552'ye yükseldi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında da en az 74.980 kişi yaralandı. Son 24 saatte 62 kişi öldü, 91 kişi de yaralandı.

10.30 Soykırımcı İsrail güçleri Filistinli gazeteciyi Şifa Hastanesi'nde öldürdü. Yerel basında İsrail güçlerinin Filistinli gazeteci Muhammed Ebu Sakhil'i Gazze Şehri'ndeki El Şifa Hastanesi'nde vurarak öldürdüğü bildiriliyor.

07.30 Soykırımcı İsrail ordusu, beyaz bayrak sallayan Filistinlileri katletti. Gazze'nin kuzeyindeki evlerine dönmeye çalışan silahsız Filistinli erkeklerin soykırımcı İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü gösteren video görüntüleri ortaya çıktı.
Gazze Şehri'nin güneybatısındaki Nabulsi Döner Kavşağı civarında soykırımcı İsrail güçlerinin konuşlandırıldığı bölgede iki Filistinli uluslararası teslimiyet işareti olan beyaz kumaş parçalarını kaldırarak yürürken öldürüldü. Soykırım ordusu Filistinlileri öldürdükten sonra toprağa gömdü.

03.48 ABD ordusu, Yemen'deki Husi hareketine ait dört uzun menzilli İHA'yı imha ettiğini, personelinde herhangi bir yaralanma olmadığını bildirdi. ABD Merkez Komutanlığı, dronların bir ABD savaş gemisini hedef aldığını söyledi.

27 MART TARİHİNDE YAŞANANLAR...

14.30 Şifa Hastanesi'nde kuşatma ve tutuklamalar ikinci haftasında da devam ediyor. Soykırımcı İsrail güçleri El Şifa Hastanesi ve çevre bölgelerine saldırılarını sürdürürken aynı zamanda civardaki Filistinlileri tutuklama kampanyası yürütüyor.

Erkeklerin tutuklandığı ve kadınların güney Gazze'ye taşınmaya zorlandığı belirtildi.

13.46 Soykırımcı İsrail ordusunun, halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engelleyerek insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 32 bin 490'a yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 173 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 76 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 102 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 32 bin 490'a, yaralı sayısının da 74 bin 889'a ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, hala enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurgulandı.

10.30 İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin'de İsrail insansız hava aracı saldırısında ikinci Filistinli öldürüldü ve bir gecede öldürülen toplam Filistinli sayısı üçe yükseldi. Soykırımcı İsrail ordusu da şehre yapılan askeri saldırı sırasında 19 yaşındaki bir genci ölümcül bir şekilde vurarak öldürdü. Cenin'in güneyindeki Kabatiya kasabasında İsrail'in açtığı ateş sonucu dört genç daha yaralandı.

02.17 Terör devleti İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentindeki evlere düzenlediği hava saldırılarında ölen ve yaralananlar olduğu belirtildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Refah'ın farklı yerlerinde 4 eve hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda ölen ve yaralananlar oldu.

İsrail'in Refah'ın doğusundaki El-Cenine Mahallesi'ndeki bir eve düzenlediği hava saldırısında ise İlin el-Asamine adlı kız çocuğu yaşamını yitirdi.

00.31 Soykırımcı İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırı bombalaması nedeniyle aralarında çocukların da bulunduğu 12 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail güçleri, Han Yunus'un batısında yer alan el-Mevasi bölgesini bombaladı.

İsrail savaş uçaklarının, yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırını bombalaması sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 12 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN