Son dakika: Soykırımın gölgesinde 16. Cuma! İşgalci İsrail polisi namaz kılan Filistinliyi gözaltına aldı

Son dakika haberleri… Terör devleti İsrail, Gazze’de soykırıma, Batı Şeria’da ise saldırılara devam ederken Kudüs’te Cuma namazı kılmak isteyen Müslümanlar soykırımın 16. haftasında da Mescid-i Aksa’ya alınmadı. İşgalci İsrail polisi Mescid-i Aksa’da toplanan Müslümanlara müdahale etti. Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Müslümanlara biber gazı ve TOMA'larla saldıran işgalci İsrail polisi namaz kılan engelli bir Filistinliyi gözaltına aldı.

Giriş Tarihi 26 Ocak 2024, 12:06 Güncelleme 26 Ocak 2024, 13:50
Son dakika: Soykırımın gölgesinde 16. Cuma! İşgalci İsrail polisi namaz kılan Filistinliyi gözaltına aldı

İÇİNDEKİLER

Terör devleti İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırıma devam ederken Batı Şeria'da da tutuklama kampanyasına devam ediyor.

SOYKIRIMIN GÖLGESİNDE 16. CUMA

Gazze'de bir buçuk milyon kişi ölümle burun buruna bir hayat sürerken soykırımın gölgesindeki 16. Cuma gününde de Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen Filistinliler işgalci İsrail polisinin müdahalesine maruz kaldı.

A HABER EKİBİNE MÜDAHALE

İşgalci İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen Müslümanlara TOMA'larla ve biber gazıyla müdahale etti. Olay anını görüntüleyen gazetecileri de hedef alan İsrail polisi, A Haber ekibine saldırdı.

NAMAZ KILAN ENGELLİ FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDILAR

Soykırımcı İsrail, 16 haftadır cuma namazlarını Filistinliler için zulüm haline getiriyor. Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için toplanan Müslümanlara saldıran işgalci İsrail polisi, namaz kılan engelli bir Filistinliyi gözaltına aldı.

Saat 13.00 itibarıyla bölgede yaşananlar şu şekilde:

MEHMET GEÇGEL/ Demir barikatlar kuruldu ve gençlerin geçmesine izin verilmedi. Gençler ellerinde seccade ile geldiler ve namaz kılmak istiyorlar ancak İsrail polisi izin vermedi. Geride bıraktığımız haftalarda çok sert müdahaleler yapıldı. Yine burada manzara değişmedi. Cuma namazını kılmak için gelen gençler dışarıda kaldı. İsrail polisin yine müdahaleye başladı. İşgalci İsrail askerleri hedef gözetmeksizin gaz bombası atmaya başladı.AHaber muhabiri Mehmet Geçgel, cuma namazı öncesi yaptığı canlı bağlantıda bölgedeki durumu anlattı. Geçgel'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Saat 11.30 itibarıyla yaşananlar...

"İsrail polisi Mescid-i Aksa'nın dört bir yanını sabah saatleri itibarıyla ablula altına almış durumda. Yine kontrol yapılıyor kapıda ancak içeri alınmayanlar geri dönmek zorunda kalıyor. Bu cuma da değişen bir manzara yok. Geride bıraktığımız tüm cumalarda İsrail polisi namaz kılmak isteyenleri biber gazlarıyla, ses bombalarıyla yine TOMA'dan sıktıkları o kirli sularla müdahale gerçekleştirmişti.

Bu cumada da aslında müdahalenin olmasını bekliyoruz zira yine içeri Müslümanların büyük bir çoğunluğunun alınmadığını sadece yaşlıların alındığını biliyoruz. Onları da neye göre sıralayıp alıyorlar bunu da bilmiyoruz çünkü yaşlı olanlardan da geri dönenlerin olduğunu da ifade edelim. Gençlerin birçoğu içeri alınmıyor tamamı hatta içeri alınmıyor bu sebeple Mescid-i Aksa'ya yakın bir noktada kendi mahallelerinde namaz kılmak istiyor gençler. İsrail polisi buna da müsade etmiyor, işte o noktada da müdahaleler gerçekleşiyor, biber gazlarıyla müdahaleler yapılıyor.

Gazze'de bir yandan soykırım ve katliam devam ederken Kudüs'te ise Müslümanlara yönelik zulüm devam ediyor."