Hawaii’de 100 milyon dolarlık lüks kale: Mark Zuckerberg’in sığınağına tepki yağıyor! Dünya hangi felakete gebe? The Economist, the Simpsons, the Last of Us…

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, Hawaii’de inşa ettiği 100 milyon dolarlık lüks kalesi ile büyük tepki görmeye devam ediyor. Ağustos ayında meydana gelen yangınların yaralarını sarmaya çalılan Hawaii sakinleri Zuckerberg’in yaklaşan yeni bir felaketten haberdar olduğunu belirterek hesap sorarken kaos tetikçisi the Economist’in 2024 kapağı ve kehanetleriyle ünlü the Simpsons dizisi yeniden gündeme geldi. Peki milyarderler neye hazırlık yapıyor? İşte, detaylar…

Giriş Tarihi 18 Aralık 2023, 15:57 Güncelleme 18 Aralık 2023, 16:53
Hawaii’de 100 milyon dolarlık lüks kale: Mark Zuckerberg’in sığınağına tepki yağıyor! Dünya hangi felakete gebe? The Economist, the Simpsons, the Last of Us…

İÇİNDEKİLER

Facebook'un kurucusu ve Instagram ve WhatsApp ile birlikte Meta şirketinin CEO'su olan ünlü milyarder Mark Zuckerberg'in Hawaii'deki 100 milyon dolarlık yerleşkesi gündemden düşmüyor. Zuckerberg'in mütevazı bir kulübenin milyarlarca dolar ötesindeki sahil kaçamağı yerel halkta büyük bir öfkeye ve dünyada büyük bir meraka yol açtı. Zuckerberg'in sığınağı yeni bir felaketin habercisi mi? Gelin, Zuckerberg'in Hawaii yerleşkesini kaos tetikçisi the Economist dergisinin 2024 kapağı ile birlikte inceleyelim…

ZUCKERBERG'İN 100 MİLYON DOLARLIK LÜKS KALESİ

Mark Zuckerberg'in 100 milyon dolarlık teknolojiyle dolu lüks kalesi Hawaii'de büyük tepki gördü. 8-9 Ağustos tarihlerinde şehri vuran yıkıcı Maui yangınlarının ardından hala daha yaralarını sarmaya çalışan Hawaii vatandaşları, Meta'nın CEO'suna büyük tepki gösteriyor. Uluslararası basında Zuckerberg'in geçtiğimiz yıl gündemden düşmeyen distopya dizisi the Last of Us'tan fazla etkilendiğini belirtiyor.

BILL GATES VE JEFF BEZOS DA ORADA

Zuckerberg, "Koolau Çiftliği" kod adlı ve patlamaya dayanıklı çelik ve beton yapılı projesi ile Hawaii vatandaşlarından tepki almaya devam ederken Bill Gates ve Jeff Bezos gibi birçok milyarderin de aynı adada mülk sahibi olduğu ortaya çıktı.

"NÜKLEER SAVAŞ MI? YANGIN MI? VİRÜS MÜ?"

Zuckerberg'in kalesinin şantiyesinde ise yüzlerce kişinin çalıştığı fakat sıkı gizlilik anlaşmaları nedeniyle sahada fotoğraf çekmelerinin yasaklandığı belirtildi. Sosyal medyada bir kullanıcı ise yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Nükleer savaş konusunda endişeli misiniz? Yangınlar yeterince zarar vermedi mi? Bir sonraki virüsten ve zorunlu aşılardan mı saklanacaksınız? Belgesiz çocuklar için barınak mı? Organ toplama operasyonu mu? Yeni Senato'nun stajyerleri için oyun alanı mı?

"YA BİR ŞEYLER BİLİYOR YA DA BİR ŞEYLER BİLİYOR"

Bir başka kullanıcı ise "Derin Devlet. Hepsinin zaten bir nükleer savaş durumunda hayatta kalmayı umdukları yer altı sığınakları var. Bu yüzden dünya çapında savaşları bu kadar cesurca kışkırtıyorlar. Milyarderler böyle tuhaf şeyler yapmaya başladıklarında ya bir şeyler biliyorlardır ya da bir şeyler biliyorlardır. Bu arada Warren Buffet az önce 28 milyar doların üzerinde hisse sattı." ifadelerini kullandı.

ECONOMIST 2024 SENARYOLARINI YÜKLEDİ: DÜNYA BU FELAKETLERE GEBE

Mark Zuckerberg, sosyal medyada linç edilirken felaket senaryoları ile bilinen the Economist'in 2024 kapağı yeniden gündeme geldi. 2024'ün "İkinci bir Soğuk Savaş'a gebe olduğunu" ima eden Economist dergisi, ABD'nin Çin ile karşı karşıya geleceğini öne sürmüştü.

2024 kehanetlerini sıraladığı sayısında yapay zekaya geniş yer ayıran the Economist, bankalara karşı uyarıda bulunmuş ve yapay zekanın seçimler üzerindeki tehdidine de dikkat çekerken dünyayı birleştirmesi beklenen gelişmelerin yaşanacağını belirtmiş ve "Küresel birlik umut edenlerin şaşkına dönmesi de aynı derecede muhtemel." İfadelerini kullanmıştı.

THE SIMPSONS'TAN ELEKTRİK KESİNTİSİ SENARYOSU

Bilim insanları ise son dönemde güneş patlamalarıyla ilgili uyarılarda bulunuyor. Güçlü manyetik bozulmaları tetikleyeceği belirtilen güneş fırtınalarının dünya genelinde elektrik ve internetin haftalarca kesilmesine yol açabileceği düşünülüyor. Öyle ki İngiltere Başbakan Yardımcısı Dowden, herkesin pille çalışan bir radyoya erişebilmelerinin önemine dikkat çekmişti.

Bilim insanlarının uyarılarının ardından kehanetleri ile ünlü The Simpsons dizisi de yeniden gündeme geldi. Simpsons'ın son bölümlerinden birinde bir güneş patlaması meydana gelmiş ve tüm elektronik cihazlar kullanılamaz olmuştu.

HOLLYWOOD YILDIZLARI DA ORAYA AKIYORDU

Zuckerberg'in yerleşkesinden önce Hollywood yıldızları da Mawgan Porth adlı bir sahil kasabasına ilgileriyle dikkat çekmiş ve "Yeni bir felaket mi yaklaşıyor?" sorusunu gündeme getirmişti.