Putin’den dünyaya seçim mesajı! 2024’te yeniden aday olacak mı? Canlı yayında açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Savaşı’na katılan askerler için düzenlenen bir ödül töreninde 2024 başkanlık seçimleri için aday olup olmayacağını açıkladı. Putin, geçtiğimiz günlerde seçim komisyonu yetkilileri tarafından 15-17 Mart 2024’te yapılacağı açıklanan başkanlık seçimi için “Artık kadar verme zamanı geldi.” ve kararını duyurdu.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2023, 09:19 Güncelleme 09 Aralık 2023, 09:19
Putin’den dünyaya seçim mesajı! 2024’te yeniden aday olacak mı? Canlı yayında açıkladı

İÇİNDEKİLER

Ukrayna Savaşı'nda ikinci yılın geride bırakılmasına haftalar kala Rusya'da gündem 2024 başkanlık seçimleri. Rusya'da seçim komisyonu yetkililerinin perşembe günü seçimin 15-17 Mart 2024 tarihlerinde düzenleneceğini duyurmasının ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin'den beklenen açıklama geldi.

PUTİN ADAYLIĞINI DUYURDU: EN AZ ALTI YIL DAHA…

Ukrayna Savaşı'na katılan askerler için düzenlenen bir ödül töreninde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de en az altı yıl daha kalmayı hedeflediğini ilan etti.

ASKERLERİNE MADALYA TAKARKEN AÇIKLADI

Ukrayna'da savaşan askerlerin yakalarına altın yızdızlı "Rusya Kahramanı" madalyalarını taktıktan sonra Sovyet dönemi Ukraynasında doğan ve Rusya için savaşan Yarbay Artyom Zhoga, Putin'in yeniden aday olmasını istedi. "Siz bizim başkanımızsınız, biz sizin takımınız. Bizim size ihtiyacımız var. Rusya'nın size ihtiyacı var." dedi.

Putin ise Yarbay'a kameralar önünde verdiği cevapta "Farklı zamanlarda farklı düşüncelerim olduğunu saklamayacağım ama artık bir karar verme zamanı geldi. Başkanlık görevine aday olacağım." dedi.

"UKRAYNA SAVAŞI'NIN GELECEĞİ HAKKINDA İPUÇU"

Reuters'ın aktardığına göre Kremlin'den bazı gözlemciler, Putin'in madalyalı askerler ve şehit annelerinin bulunduğu bir ortamda adaylığını duyurmasının Ukrayna Savaşı'nın geleceği hakkında ipuçları verdiğini söylüyor.