İsrail'in bombardımanında hayatını kaybeden İsrailli esirin son mesajı: Ölmekten korkuyoruz

Soykırımcı İsrail, ABD ve Batı'nın kesintisiz desteği gölgesinde Gazze'de Müslümanlara yönelik sistematik bir katliam süreci yürütüyor. Siyonist İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana bölgedeki sivil yerleşim yerleri, cami, hastane ve kilise olmak üzere birçok yeri ayrım gözetmeksizin vuruyor. Hamas Hareketi'nin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail saldırısında ölen İsrailli esir kadın askerin videosunu yayımladı. Yayımlanan videoda, Fas asıllı olduğunu söyleyen "Faul Asiyani" adlı esir kadın asker, "19 Yaşındayım, ben 4 gündür buradayım. Gazze'nin tamamı füze saldırısına maruz kalıyor. Benimle birlikte başka esirler var. Füzeler sebebiyle ölmekten korkuyoruz." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 13 Kasım 2023, 23:24 Güncelleme 14 Kasım 2023, 02:34
İsrail’in bombardımanında hayatını kaybeden İsrailli esirin son mesajı: Ölmekten korkuyoruz

İÇİNDEKİLER

İsrail ordusuna ait savaş uçakları ve topçuları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yoğun saldırılarını sivil hassasiyeti gözetmeden savaşın 39'ıncı gününün gecesinde de aralıksız sürdürdü.

İSRAİL GAZZE'DE SOYKIRIM SUÇU İŞLİYOR
Abluka altındaki Gazze'de elektiriği, suyu interneti, gıda ve ilaç girişini kesen İsrail camileri, okullları, hastaneleri, kiliseleri ve mülteci kamplarını hedef alarak 1 aydan fazla süredir kadın çocuk demeden katlediyor.

11 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ
Gazze Sağlık Bakanlığının paylaştığı son verilere göre İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 240'a yükseldi. Öte yandan İsrail bombardımanının ardından hastanelerin devre dışı kalması ve Gazze'de aktif yalnızca 7 ambulansın kalması sebebiyle artık hayatını kaybeden Filistinlililerin sayısının sağlıklı bir şekilde paylaşılamayacağına dikkat çekiliyor.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 16 Ekim'de yaptığı açıklamada, aralarında üst düzey askerlerin de bulunduğu 200 ile 250 arasında esirin ellerinde olduğunu bildirmişti.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 26 Ekim'de yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ellerindeki 50 İsrailli esirin öldüğünü duyurmuştu.

İSRAİL'İN BOMBARDIMANINDA HAYATINI KAYBEDEN İSRAİLLİ ESİRDEN SON MESAJ
Hamas Hareketi'nin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail saldırısında ölen İsrailli esir kadın askerin videosunu yayımladı.Görüntülerde, İsrail'in saldırılarında ölen rehine kadının İsrail'e çağrıda bulunarak bombalı saldırıların durdurulmasını söylediği görüldü.

"FÜZELER SEBEBİYLE ÖLMEKTEN KORKUYORUZ"
Yayımlanan videoda, Fas asıllı olduğunu söyleyen "Faul Asiyani" adlı esir kadın asker, "19 Yaşındayım, ben 4 gündür buradayım. Gazze'nin tamamı füze saldırısına maruz kalıyor. Benimle birlikte başka esirler var. Füzeler sebebiyle ölmekten korkuyoruz." ifadelerini kullandı.



Öte yandan El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yayınladıkları videoda ki esirin İsrail'in saldırılarında öldüğünü belirterek, "Videosunu yayınladığımız İsrailli esirlerden birini, Gazze'ye düzenlediği saldırılarda işgal kuvvetleri öldürdü." ifadelerine yer verdi.


El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde rehinlere ilişkin açıklamalarda bulundu. İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, çatışmalara 5 günlük ara karşılığında 70 kadar çocuk ve kadın İsrailli rehineyi serbest bırakmaya hazır olduklarını belirtti.

El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde yaptığı açıklamda, "Mücahitlerimiz 38. günde işgal tanklarına karşı direniyor ve onlarla birçok yerde çatışıyor. İşgalcilerin Gazze'deki direnişimizi bitirmek istemeleri onlar için ancak bir rüyadır. Mücahitlere duyulan güven, ümmetin Filistine olan sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Filistin'in davasına karşı tüm Müslümanlar sorumludur. Sivil halkımıza karşı katliamlara seyrici kalanları tarih asla affetmeyecek ve Allah'ın katında bir hiç olacaklar." ifadelerine yer verdi.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana 44'ü Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda, 6'sı kuzeyde Lübnan sınırında olmak üzere 363'ü asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze Sağlık Bakanlığının paylaştığı son verilere göre İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 240'a yükseldi.

Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 188 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de onbinlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu öldü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN