ABD istihbaratı da patladı! İsrail'i aklama çabası sonuç vermedi: Hastane saldırısı ile ilgili tek bir delil sunamıyorlar

Gazze’de hastane bombalayarak yüzlerce kişiyi katleden İsrail, savaş suçlarını da Filistin’in üzerine yükleme çalışmalarına devam ediyor. 500’den fazla kişinin hayatını kaybettiği el-Ehli Baptist Hastanesi saldırısını sahte ses kayıtlarıyla İslami Cihad Hareketi’ne yıkmaya çalışan İsrail’in en büyük destekçisi ABD, katil devleti aklamak için kolları sıvadı. Korkunç saldırıyı “patlama” olarak nitelendiren ABD’li yetkililer, açık bir savaş suçu olan hastane saldırısının suçunu Hamas ve İslami Cihad’a yüklemeye çalışsa da tek bir delil bile sunamıyor.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2023, 13:53 Güncelleme 25 Ekim 2023, 14:42
ABD istihbaratı da patladı! İsrail’i aklama çabası sonuç vermedi: Hastane saldırısı ile ilgili tek bir delil sunamıyorlar

İÇİNDEKİLER

İsrail Gazze'de kadın, çocuk, genç, yaşlı dinlemeden sivilleri bombalamaya devam ediyor. Hamas'ın tünellerini bulma bahanesiyle Gazze'de bombalanmadık tek bir nokta bırakmayan İsrail, geçtiğimiz hafta uluslararası hukuku bir kez daha ayaklar altına aldı ve el-Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef alarak saniyeler içinde yüzlerce sivili katletti.

ABD İSTİHBARATI TEK BİR DELİL BULAMADI

İsrail ise hastane saldırısına ilişkin yalanlarını sürdürmeye devam ediyor. El-Ehli Beyt Hastanesi'ndeki patlamanın İsrail'in hatası olmadığına inandıklarını, İsrail'in saldırı suçlamasından kurtulduğunu belirten ABD'li yetkililer, Filistinli bir grubu suçlayacak tek bir delil bile bulamıyor.

ABD'li üç istihbarat yetkilisi dün yaptığı açıklamada yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırı için "patlama" ifadesini kullandı ve "patlamadan İsrail'in sorumlu olmadığına kesin kanaat getirdiklerini" belirtti.

Suçlunun kim olduğunu kesin olarak ortaya çıkaran bir bilgiye sahip olmadıklarını belirten ABD'li yetkililer, çok sayıda video inceleyerek ve coğrafi konum belirleme tekniklerini kullanarak hastane saldırısını İsrail'in düzenlemediği sonucuna ulaştıklarını söyledi.

"O KAYITLAR YALANDI BUNLAR GERÇEK"

İsrail'in paylaştığı sahte kanıtları hatırlatan ABD'li yetkililer, İsrail hükümeti tarafından kendilerine sağlanan bilgilerin İsrail Savunma Kuvvetleri'nin kamuya açtığı kayıtlardan farklı olduğunu iddia etti.

Terör devleti İsrail, hastaneyi vurduğunu inkar edip suçu Hamas'a ve Filistin İslami Cihad Örgütü'ne yüklemeye çalışırken saldırının ardından tüm bulgular incelenmiş ve yüzlerce kişinin daha kanını üzerine bulayanın İsrail olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştı.

ŞEYTANİ PLAN DEŞİFRE EDİLMİŞTİ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, sosyal medyada İslami Cihad üyelerine ait olduğunu iddia ettiği ses kayıtları yayımlamış ve İsrail'i hastane saldırısından aklamaya çalışmıştı.

İsrail'in en büyük destekçisi ABD Başkanı Joe Biden da İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile düzenlediği ortak basın toplantısında hastane saldırısına "patlama" derken suçu da Filistin'e yüklemişti. Fakat sonuçta ses kayıtlarının, bombanın meydana getirdiği enkazın incelenmesi ile saldırıyı İsrail'in düzenlediği açıkça ortaya çıkmıştı.

İFTİRAYA TAM GAZ DEVAM

ABD'li yetkililer İsrail'i aklamak için ortaya attıkları sözde değerlendirmenin iki temel faktöre dayandığını iddia ediyor. Hastanede meydana gelen yapısal hasarı ve Hamas'ın İsrail'e fırlattığı roketin yön değiştirme ihtimalini öne süren ABD'li analistler bölgede saldırıyı İsrail'e bağlayacak herhangi bir kanıt bulamadıklarını iddia etti.

ABD'li yetkililerden biri hastane saldırısını Filistinlilerin üzerine atabilmek için yine yalanlanan ses kayıtlarına başvurmayı denese de kendileri bile kayıtların güvenirliğinin düşük olduğunu kabul etmek zorunda kaldı.

Saldırı ile ilgili sözde kayıtların "güvenilir" olduğunu iddia eden yetkili, iletişim ağının dinlenmesinin hastane saldırısını İslami Cihad'a yüklemek için yeterli olmadığını belirtti.