İsrail Fransa'yı parmağında oynatıyor! Soykırımcıya destek vermeye giden Macron'dan ikinci Rishi Sunak skandalı

ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Fransa’nın soykırımcı İsrail’e desteğini dünyaya duyurmak için Tel Aviv’e gitti. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un karşısında elleri dizlerinin arasında oturan ve Başbakan Netanyahu tarafından gayriciddi bir şekilde karşılanan Macron, Hint kökenli olduğu için İsrail tarafından açıkça küçük düşürülen Rishi Sunak ziyaretini hatırlattı.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2023, 11:20 Güncelleme 24 Ekim 2023, 15:04
İsrail Fransa’yı parmağında oynatıyor! Soykırımcıya destek vermeye giden Macron’dan ikinci Rishi Sunak skandalı

İÇİNDEKİLER

Katil İsrail Batı'nın desteğini arkasına alarak Gazze'de soykırıma imza atıyor. ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da çocuk katili Benjamin Netanyahu'ya destek vermek için Tel Aviv'e gitti.

FRANSA SOYKIRIMCININ ARKASINDA

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Başbakan Benjamin Netanyahu, eski Savunma Bakanı Benny Gantz ve ana muhalefet lideri Yair Lapid ile görüşmek üzere bu sabah Tel Aviv'e inen Macron, Fransa'nın soykırımcı İsrail'e tam desteğini dünyaya duyuruyor.

Macron, Herzog ile yaptığı görüşmede Fransa'nın İsrail'e desteğini açıkça belirtti. Herzog Macron'a "Lübnan'daki durumu yakından takip ediyoruz. Hizbullah'ın ateşle oynadığını düşünüyorum. Onlara destek olan, Orta Doğu'yu ve bölgeyi istikrarsızlaştırmak için gece gündüz faaliyet gösteren İran'ın şeytani imparatorluğu ateşle oynuyor. Şunu açıkça söylemek istiyorum: Biz kuzey sınırımızda veya başka yerde bir çatışma istemiyoruz. Biz Hamas'ın altyapısını yok etmeye ve vatandaşlarımızı evlerine geri getirmeye odaklandık. Ama eğer Hizbullah bizi savaşa çekerse, açıkça bilinmesi gerekir ki bedelini ödeyen Lübnan olacaktır." dedi ve yine antisemitizim yalanına başvurdu.

HAMAS'I TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETTİ

Macron ise heyetiyle birlikte destek ve dayanışmalarını ifade etmek için İsrail'de bulunduğunu belirtti ve "Acınızı paylaşıyoruz." dedi.Hamas'ı açıkça terör örgütü ilan eden Macron, şöyle konuştu:

Bu terör örgütleriyle şüpheye yer vermeden ve bu çatışmayı daha fazla büyütmeden mücadele etmenin görevimiz olduğunu düşünüyorum. Aktardığınız uyarıları da paylaşıyorum. Bu terör gruplarını açıkça hedef almak, hedefe yönelik operasyonlar düzenlemek bir zorunluluktur. Ülkeniz ve tüm bölge için barışı, güvenliği ve istikrarı yeniden tesis etmek için elimizden geleni yapacağız. Bu nedenle saldırıya girişmek veya bu savaşa katılmak isteyen diğer potansiyel terör gruplarına da çeşitli mesajlar ilettik ve Hizbullah'ı açıkça uyardık, çok açık mesajlar verdik.

MACRON'A SKANDAL MUAMELE: İSRAİL'İN PARMAĞINDA OYUNCAK OLDU

Tüm bu konuşmalar arasında Macron'un Herzog karşışısında elleri dizlerinin arasında oturması ise büyük dikkat çekti. Fotoğraflar incelendiğinde Fransa Cumhurbaşkanının İsrail karşısında küçüldüğü açıkça görülüyor.

Bir diğer fotoğrafta da Herzog'un Macron'a karşı parmağını uzattığı da görülürken Macron da ikinci Rishi Sunak vakası oldu.

Netanyahu'nun takım elbise giymeyip Macron'u ceketsiz ve kravatsız karşılaması da dikkat çeken bir diğer nokta oldu.

MAHMUD ABBAS İLE DE GÖRÜŞECEK

Fransa merkezli uluslararası haber ajansı AFP, Macron'un ofisinin görüşmede bir Filistin devletinin kurulması için "gerçek bir barış sürecinin" yeniden başlatılmasını ve Batı Şeria'nın İsrail yerleşimleriyle "sömürgeleştirilmesinin durdurulmasını" konularının ele alınacağını belirtti.

Macron'un Tel Aviv'deki temaslarının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüşmesi bekleniyor.