Hastane saldırısının ardından kan donduran paylaşım! Resmen insanlıktan çıktılar: Merhametli ölüm verdik

İşgalci İsrail savaş suçu işlemeyi sürdürüyor. Her gün katliamın dozunu artıran gözü dönmüş İsrail, masum sivillerin olduğu hastaneyi hedef aldı. Gazze’deki El Ehli Baptist Hastanesi’nde 500 kişi hayatını kaybetti. Hastanede yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilenler de kalıyordu. Olayın yaşandığı sırada IDF(İsrail ordusu)'in arapça facebook hesabında atıldıktan sonra sildiği paylaşım ise kan dondurdu. Yapılan paylaşımda hastane saldırısı ile alakalı "merhametli bir ölüm verilmesine karar verildi." ifadeleri kullanıldı. Öte yandan İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir de insanlık dışı bir paylaşıma imza attı.İşte detaylar...

Giriş Tarihi 18 Ekim 2023, 07:01 Güncelleme 18 Ekim 2023, 10:50
Hastane saldırısının ardından kan donduran paylaşım! Resmen insanlıktan çıktılar: Merhametli ölüm verdik

İÇİNDEKİLER

İşgalci İsrail abluka altında tuttuğu Gazze'de tarihin en büyük katliamlarından birisine imza atıyor.

7 Ekim'de Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu ile büyük kayıp veren İsrail Gazze'de saldırıların dozunu her geçen gün daha da artırdı.

Kadın, çocuk dinlemeyen işgalci İsrail Filistinlileri fosfor bombalarıyla vururken Gazze'ye ölüm yağdırıyor. Bölgede elektriği suyu ve gıda gidişini kesen İsrail'e ABD silah desteği sağlıyor. Batı ise savaş suçuna karşı gözlerini kapatıyor.

Katliamcı İsrail vahşetin dozunu her geçen gün arttırmaya devam ederken her türlü savaş suçunu işlemeye devam ediyor. Son olarak sivilleri katletmek hastaneyi hedef alan İsrail açıkca savaş suçu işledi.

İsrail'in kanlı saldırısında Gazze'deki El Ehli Baptist Hastanesi'nde 500 kişi öldü. Hastanede yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilenler de kalıyordu.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail'in Gazze'deki saldırısına ilişkin "İsrail yönetimi tüm kırmızı çizgileri aştı. İsrail, akıttığı kandan sorumlu tutulmalı, cezalandırılmalı" dedi.

Filistin halkına seslenen Abbas, "İsrail'in, sizleri topraklarınızdan çıkarma planı geçmeyecek. Halkımız eğilmeyecek ve teslim olmayacaktır" diye konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki "El Ehli Baptist" Hastanesine düzenlediği saldırıdaki kayıplar dolayısıyla 3 gün yas ilan etti.

Gazze'deki El Ahli Baptist Hastanesi'ne İsrail'in gerçekleştirdiği kan donduran saldırı sonrası doktorların feryadı kameraya yansıdı. Doktorlar, sığınacak yer arayan, yaralı, masum sivillerin bu saldırının hedefi olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Öte yandan işgalci İsrail'in paylaşımları ise kan dondurdu.

Katliamın ardından İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir insanlık dışı bir paylaşım yaptı.

Ben-Gvir paylaşımında, "Hamas elindeki rehineleri serbest bırakmadığı sürece Gazze'ye girmesi gereken tek şey, bir gram insani yardım değil, Hava Kuvvetleri'nden yüzlerce ton patlayıcıdır." dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski dijital medya sorumlusu Hananya Naftali, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalanmasının hemen ardından, "İsrail Hava Kuvvetlerinin, Gazze'de hastane vurduğunu" duyuran bir paylaşım yaptı.

DÜNYAYI YANILTMAYA ÇALIŞTI
Kısa süre sonra paylaşımı silen Naftali'nin, "Hastaneyi vuran füzenin, Gazze'den ateşlendiğini" iddia eden paylaşımlar yaparak dünya kamuoyunu yanıltmaya çalıştı.

MERHAMET GÖSTERDİK...
IDF (İsrail ordusu)'in Arapça Facebook hesabında atıldıktan sonra silinen paylaşım ise kan dondurdu!

Yapılan paylaşımda, '''Tıbbi malzeme ve sağlık personeli yetersizliği nedeniyle Gazze'deki Baptist Hastanesi'nin bombalanmasına ve onlara merhametli bir ölüm verilmesine karar verildi." denildi.

İSRAİL'İN SALDIRILARI PROTESTO EDİLDİ
On binlerce kişi sokaklara inerek İsrail'in saldırılarını protesto etti. Birçok ülke ve uluslararası kuruluştan tepki geldi.

BMGK ACİL TOPLANACAK
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı görüşmek için acil toplanma kararı aldığını açıkladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN