Laçın sınırında yakalanmıştı: Sözde Ermeni rejiminin elebaşı Ruben Vardaryan terörü finanse etmekten tutuklandı

Karabağ’daki ayrılıkçı Ermenilerin sözde rejiminin eski devlet bakanı Ruben Vardaryan, terörü finanse etme suçundan tutuklandı. Azerbcaycan’ın sınır muhafızları tarafından dün Laçın’da yakalanan Vardaryan’ın Karabağ’daki yasa dışı Ermeni güçlerine silah ve mühimmat sağladığı ve finanse ettiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2023, 12:40 Güncelleme 29 Eylül 2023, 13:26
Laçın sınırında yakalanmıştı: Sözde Ermeni rejiminin elebaşı Ruben Vardaryan terörü finanse etmekten tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan'ın Karabağ'da düzenlediği ve yalnızca bir günde zafere ulaştığı antiterör operasyonunun ardından Ermeni güçleri Karabağ'dan ayrılırken sözde Ermeni rejiminin eski devlet başkanlarından Ruben Vardaryan, dün Laçın'da Azerbaycan sınır muhafızları tarafından yakalanmıştı. Bakü'ye götürülen Vardaryan'ın tutuklandığı bildirildi.

TERÖRÜ FİNANSE ETMEKTEN TUTUKLANDI

Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisinden yapılan açıklamada, Vardanyan'ın, Karabağ'daki yasa dışı Ermeni güçlere silah ve mühimmat sağladığı, onları finanse ettiğinin tespit edildiği bildirildi.

"Terörü finanse etme", "yasa dışı silahlı grupların oluşumunda ve faaliyetinde yer alma" ve "Azerbaycan sınırını yasa dışı yollarla geçme" suçlamaları ile hakim karşısına çıkarılan Vardanyan'ın tutuklandığı belirtildi.

SÖZDE REJİMİN DEVLET BAŞKANI

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Rus vatandaşlığı olan ve Rusya'da yaşayan Vardaryan'ın Karabağ'da Rusya tarafından görevlendirildiğini belirtmişti. Eylül 2022'de Rus vatandaşlığından çıkma başvurusunda bulunarak Karabağ'a gelen ve sözde Ermeni rejiminde "devlet bakanı" olarak görev alan Vardaryan, Rusya tarafından vatandaşlıktan çıkarmış ve bir süre sonra Karabağ'daki sözde yönetim tarafından görevden alınmıştı.

Kara para aklama, yasa dışı silah ve uyuşturucu ticareti gibi suç geçmişine sahip olduğu belirtilen Vardanyan, sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından Azerbaycan aleyhine kışkırtıcı açıklamalar yapıyordu.