Wagner Lideri Prigojin’in ölmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Mezarlıktaki gizemli kadın ortalığı karıştırdı

Rus paralı asker grubu Wagner’in Lideri Evgeny Prigojin’in ölüp ölmediğine dair komplo teorilerinin önü alınamazken Wagner'e bağlı bir Telegram kanalı Prigojin'in ölmeden önce kaydettiği son görüntülerini yayınladı.Bu görüntülerin yayınlamasının ardından St Petersburg'daki mezarlığı ziyaret eden ve ilk başta Prigojin'in karısı olarak lanse edilen kadının aslında Wagner liderinin dublörü Leonid Krasavin'in eşi Irina Krasavina olduğu yönündeki iddialar yabancı basında yer edindi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023, 14:52 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 15:49
Wagner Lideri Prigojin’in ölmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Mezarlıktaki gizemli kadın ortalığı karıştırdı

İÇİNDEKİLER

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in sır dolu bir uçak kazasında hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor.

New York Post'da yer alan bir haberde Prigojin'in hâlâ hayatta olabileceği yönündeki komplo teorileri paylaşılmıştı. Bu teorilerin ardından Rus yetkililer cansız bedenin teşhis edildiğini açıkladı hatta Prigojin için basına kapalı bir cenaze töreni bile düzenlendi ancak tüm bunlar Wagner liderinin hayatta olabileceğine dair komplo teorilerine engel olamadı.

SON GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI
Prigojin'in kazanın olduğu gün Moskova'ya inen ikinci bir uçakta olduğu ya da düşen uçakta kendi yerine dublörünün olduğu yönündeki iddialar hala tartışılıyor. Bu anlamda yabancı basında dublörlere ait olan pasaportların paylaşılması teorileri daha da alevlendirdi. Wagner'e bağlı Telegram kanalı Gray Zone Prigojin'in yeni görüntülerini yayınladı.

Söz konusu görüntülerin Wagner liderinin son görüntüleri olduğu düşünülüyor.

Gray Zone'un herhangi bir yorum yapmadan yayınladığı videoda 62 yaşındaki Prigojin üzerinde askeri kıyafetlerle bir aracın içinde seyahat ederken görülüyor.

"BENİ YOK ETMEYİ DÜŞÜNEN..."
Videoyu hayatta olup olmadığını tartışanlar için çektiğini belirten Wagner lideri, "Ağustos'un ikinci yarısındayız ve ben Afrika'dayım. Nasılım? Beni yok etmeyi düşünen, özel hayatımı, kazancımı tartışmayı sevenlerin söylediklerinin aksine aslında her şey yolunda." diyerek, konuşmasını sonlandırırken kameraya el salladı.



Paylaşılan görüntülerde yaşam tehlikesinin farkında olduğu anlaşılan Prigojin'in gün olarak "hafta sonu"nu söylemesi dikkate alındığında 23 Ağustos Çarşamba günü uçak kazasında ölen Wagner liderinin videosunun yalnızca 3-4 gün önce çekilmiş olabileceği tahmin ediliyor.

MEZARLIĞINI ZİYERET EDEN KİŞİ KARISI MI?
Gray Zone'un yayınladığı video St Petersburg'daki mezarlığı ziyaret eden ve ilk başta Prigojin'in karısı olarak lanse edilen kadının aslında Wagner liderinin dublörü Leonid Krasavin'in eşi Irina Krasavina olduğu yönündeki iddiaların hemen peşinden geldi.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Krasavina'nin yanında kızının da olduğunu belirtti.

Mezarlıktan gelen bu görüntüler Prigojin'in uçakta olmadığı yönündeki teorileri güçlendirdi. Prigojin'in güvenlik konusunda paranoyak olduğu ve hareketlerini gizlemek için çeşitli yöntemler kullandığı biliniyor.

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, dün yaptığı açıklamada Prigojin'i taşıyan uçağın kasıtlı olarak düşürüldüğü ihtimalinin değerlendirildiğini belirtti.

Soruşturmada farklı senaryoların masada olduğunu belirten Peskov, kaza ile ilgili uluslararası bir soruşturma gerçekleştirilmeyeceğini ifade ederek, kazayla ilgisi olduğunu reddetti.

AFRİKA'DA FAALİYET GÖSTERMEYE DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR
Batılı yetkililer ve analistler, Wagner ordusunun, Afrika'nın Sahel bölgesinde faaliyet göstermeye devam etmesini bekliyor.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell,geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, "Prigojin'in yerine birini bulacaklarından eminim" dedi.

NELER OLMUŞTU?
Rusya geçtiğimiz aylarda tarihinin en uzun 24 saatini yaşamış, Moskova güne Wagner isyanı ile uyanmıştı.

Prigojin liderliğindeki Wagner güçlerinin Rostov'da kontrolü sağlaması ve Moskova'ya doğru ilerlemesi ile başkentte kırımızı alarm verilmişti.

Kriz Belarus liderinin araya girmesi ile 24 saat içinde çözüldü. Ancak peş peşe yaşanan olaylar dünya gündeminden düşmedi. Son olarak, Prigojin'in geçtiğimiz günlerde uçak kazasında öldüğü Rusya tarafından duyurulmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN