İngiltere’de hava yolu krizi devam ediyor! Yüz binlerce yolcu Avrupa’da mahsur kalırken trafik kontrol patronu maaşını ikiye katladı

İngiltere’de 28 Ağustos Pazartesi hava sahasının uçuşlara kapatılması ile başlayan hava yolu krizi hâlâ devam ediyor. Avrupa genelinde 200 binden fazla yolcu havalimanlarında mahsur beklerken hava yolu şirketleri ise hiçbir açıklama yapmıyor ve öfkeli yolcuların hiçbir ihtiyacını karşılamıyor. Öte yandan İngiliz basını ise kaosun İngiltere Ulusal Hava Trafik Servisi’nden kaynaklandığını belirtirken Hava Trafik Kontrolü Patronu Martin Rolfe’nin maaşını ikiye katladığına dikkat çekiyor.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023, 13:15 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 17:18
İngiltere’de hava yolu krizi devam ediyor! Yüz binlerce yolcu Avrupa’da mahsur kalırken trafik kontrol patronu maaşını ikiye katladı

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de hava trafiği krizi devam ediyor. 28 Ağustos Pazartesi günü hava trafik kontrolü sisteminde çıkan büyük arıza ile İngiltere hava sahası uçuşlara kapatılmış, en az 281 uçuş iptal edilmiş ve yüz binlerce yolcu Avrupa genelinde mahsur kalmıştı. Uçuşların hafta sonuna kadar başlamayacağı belirtiliyor. 200 bin öfkeli yolcu evlerine dönmek için beklerken hava trafik kontrol patronunun ise maaşını ikiye katladığı ortaya çıktı.

200 BİN YOLCU AVRUPA'DA MAHSUR

Avrupa genelinde havalimanlarında mahsur kalan 200 bin yolcu evlerine dönmek için beklerken havayolu şirketleri ise mağdur olan yolcuların bütün ihtiyaçlarını göz ardı ediyor. Havalimanlarındaki banklarda uyumaya çalışan yolcuların ne kalacak yer ne de beslenme ihtiyacı karşılandı.

HAVA YOLU ŞİRKETLERİ YOLCULARI KADERİNE TERK ETTİ

Günlerdir havalimanlarında bekleyen ve hâlâ ne zaman evlerine döneceklerini öğrenemeyen tatilciler yiyecek-içecek ve otel masrafları konusunda da büyük bir mağduriyet yaşıyor.

Yolcuların ihtiyaçlarının karşılanması bir yana hava yolu şirketleri büyük bir mağduriyet yaşayan yüz binlerde kişiye tazminat ödemeyi de reddediyor.

Öte yandan "olağanüstü koşullar" nedeniyle ek tazminat bile alması gerekirken yolculara hiçbir açıklama yapmayan hava yolu şirketleri yasaları göz ardı etmekle suçlanıyor.

Glasgow Havalimanı'nda yerlerde uyuyan, 4 çocuğu ile ne yapacağını bilmeyen, okula ya da işine yetişmesi gereken ve kalp ilaçlarını alabilmek için bugün evine dönmesi gereken, hastane randevularını kaçıran yüz binlerce yolcunun arasında Celtic Futbol Kulübü eski patronu Neil Lennon da var.

PATRON MAAŞINI İKİYE KATLADI

Daily Mail'e göre kaos İngiltere Ulusal Hava Trafik Servisi'nden kaynaklanırken Hava Trafik Kontrolü Patronu Martin Rolfe ise maaşını ikiye katladı.

İngiliz hükûmeti ve Ulusal Hava Trafik Hizmetleri, siber saldırı ihtimali olmadığını söylemiş ve yaşanan bu büyük kaosa bir Fransız havayolu şirketinin uçuş planını yanlış girmesinden kaynaklandığına yönelik iddiaları reddetmemişti.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Mark Harper, üç gündür hâlâ çözüme ulaşılamayan hava yolu krizin 2014'ten bu yana görülen en kötü kesinti olduğunu söylüyor.