Dünya bu haberle çalkalanıyor! WSJ çok gizli görüşmeyi deşifre etti: ABD ile Rusya ne görüştü? Kremlin'den ilk açıklama

Son dakika haberine göre Ukrayna-Rusya arasındaki savaş devam ederken, ABD'nin ünlü gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ) bomba gibi bir iddia ortaya attı. Gazete ABD'nin "çok gizli" bir görüşmesini deşifre etti. Haber kısa sürede dünyanın gündemine bomba gibi düştü. Gizli görüşme iddiası Kremlin Sözcüsü Peskov'a da soruldu.

Giriş Tarihi 07 Kasım 2022, 08:56 Güncelleme 07 Kasım 2022, 13:34
Dünya bu haberle çalkalanıyor! WSJ çok gizli görüşmeyi deşifre etti: ABD ile Rusya ne görüştü? Kremlin’den ilk açıklama

İÇİNDEKİLER

Dünyanın gözü kulağı 24 Şubat'tan beri Ukrayna'dan gelen haberlerde. Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile başlayan savaş ülkenin doğu bölgelerinde can almaya devam ediyor.

Ukrayna'nın topraklarını geri almak için taarruzu sürerken ABD basınından gündeme adeta bomba gibi düşen bir iddia geldi. Wall Street Journal (WSJ) çok gizli görüşmeyi deşifre etti. Haber kısa sürede dünyanın bir numaralı gündem maddesi oldu.

Gazete Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Putin'in dış politika danışmanı Yuri Ushakov ve mevkidaşı Nikolai Potrushev ile görüştüğünü yazdı. Söz konusu haber adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırıldı.

NÜKLEER KÂBUSU ÖNLEMEK İÇİN YAPILDI
WSJ, görüşmenin Ukrayna'da nükleer silah kullanımına karşı uyarı ve devam eden çatışmaların tırmanma riskini azaltmak için yapıldığının altını çizdi.

Sullivan'ın Rus yetkililerle yaptığı görüşmeler hakkında WSJ'ye konuşan ABD'li yetkililer Beyaz Saray'ın bu görüşmelerden umutlu olmadığını belirtti. Aynı kaynaklar bu karamsar tabloya rağmen Rusya ile iletişim kanalının oluşturulmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

KREMLİN'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ
WSJ'nin haberi Kremlin Sözcüsü Peskov'a soruldu. Peskov konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı ancak flaş bir müzakere açıklamasına imza attı.

Rusya'nın müzakerelere açık olduğunun altını çizen Peskov, suçu Ukrayna'ya attı. Peskov, Rusya ile görüşmeyi reddetmesi nedeniyle Kiev ile müzakere edemeyeceğini söyledi.

İŞTE ABD'NİN 'ZELENSKİ' PLANI
Öte yandan ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, ABD'nin Ukrayna'ya Rusya ile görüşmesi için baskı uyguladığını yazdı. Gazete, ismi açıklanmayan kaynaklara dayanarak, ABD'li yetkililerin talebinin Ukrayna'yı müzakere masasına itmeyi amaçlamadığının altını çizdi.

Söz konusu kaynaklara göre, ABD, artan nükleer savaş korkuları arasında Zelenski'ye Putin ile görüşme yasağını kaldırması ve savaşa son vermesi için baskı yapıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN