Son dakika: Lavaboyla genel merkeze giren Elon Musk Twitter'ı satın aldı

Son dakika haberi... Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, Twitter'ı satın aldığını açıkladı. 44 milyar dolarlık satın almanın cuma gününe kadar gerçekleşeceği öğrenildi. Dün Twitter merkezine elinde lavaboyla giren Musk hesabından, "Bunun içeri girmesine izin verin!" paylaşımında bulunmuştu. Nisan ayında satın alım kararından vazgeçen Musk, Twitter'daki hesapların en az yüzde yirmisinin bot olduğunu belirtmişti. Yeni dönemde Twitter'da sahte hesapların çoğunluğunun silinmesi muhtemel gözüküyor.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2022, 16:52 Güncelleme 27 Ekim 2022, 18:41
Son dakika: Lavaboyla genel merkeze giren Elon Musk Twitter’ı satın aldı

İÇİNDEKİLER

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, şahsi Twitter hesabından "Sevgili Twitter Reklamverenleri" başlıklı bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda, Twitter'ı satın alma sebebine ve reklamlarla ilgili ne düşündüğüne dair çok sayıda spekülasyonun olduğuna dikkat çeken Musk, bunların çoğunun yanlış olduğunu belirtti.



PARA İÇİN DEĞİL İNSANLIK İÇİN YAPIYORUM
Musk, geleneksel medyanın, maddi getiri beklentisiyle kutuplaşmayı körüklediğini ancak bunu yaparken diyalog şansını kaçırdığını ifade etti.

Bu nedenle Twitter'ı aldığını kaydeden Musk; bunu para için değil, insanlığa yardım etmeye çalıştığı için yaptığını aktardı.

İşte Elon Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamanın tüm detayları;

"Twitter'ı satın alma konusundaki motivasyonumu paylaşmak için bireysel olarak ulaşmak istedim. Twitter'ı neden satın aldığım ve reklamcılık hakkında ne düşündüğüm konusunda çok fazla spekülasyon yapıldı. Çoğu yanlış çıktı.

Twitter'ı satın almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği için önemli bir faktör olmasıdır. Şu anda sosyal medyanın daha fazla nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve aşırı sol yankı odalarına ayrılması büyük bir tehlikedir.

Bitmek bilmeyen tıklama arayışında olan geleneksel medya, parayı getirenin bunun olduğuna inandıkları için, bu kutuplaşmış aşırı uçları körükledi ve besledi. Ancak bunu yaparken diyalog fırsatları kaybedildi.

Bu yüzden Twitter'ı satın aldım. Kolay olacağı için yapmadım. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. Sevdiğim insanlığa yardım etmek için yaptım. Ve bunu alçakgönüllülükle yapıyorum ve tüm çabalarımıza rağmen başarısızlığın çok gerçek bir olasılık olduğunu kabul ediyorum.

Bununla birlikte, Twitter açıkçası, her şeyin sonuçsuz bir şekilde söylenebileceği, herkes için özgür bir cehennem ortamı olamaz! Yasalara bağlı kalmak ile birlikte platformumuz herkese karşı sıcak ve misafirperver olmalı, tercihlerinize göre istediğiniz deneyimi seçebileceğiniz, örneğin film izlemek veya çeşitli video oyunları oynamak gibi.

Ayrıca reklamın doğru yapıldığında sizi memnun edebileceğine, eğlendirebileceğine ve bilgilendirebileceğine çok inanıyorum; size varlığından hiç haberdar olmadığınız, ancak sizin için doğru olan bir hizmet, ürün veya tıbbi tedavi reklamlarda karşınıza çıkabilir. Bunu gerçekleştirmek için Twitter kullanıcılarına ihtiyaçlarıyla mümkün olduğunca alakalı reklamlar göstermek oldukça önemli.. Alaka düzeyi düşük reklamlar spam'dır, ancak alaka düzeyi yüksek reklamlar aslında içeriktir!

Temel olarak Twitter, markanızı güçlendiren ve işletmenizi büyüten, dünyanın en saygın reklam platformu olmayı hedeflemektedir. Bizimle ortak olan herkese teşekkür ederim. Birlikte olağanüstü bir şey inşa edelim."

TWITTER'A KUCAĞINDA LAVABOYLA GİRDİ
Satın alma işlemlerini cuma günü tamamlayacağı iddia edilen Musk, Twitter'dan dün ilginç bir paylaşımda bulunmuştu.

Musk, paylaşımında elinde taşıdığı bir lavabo ile Twitter binasına girdiği görülürken "Bunun içeri girmesine izin verin!" notunu düştü.

ÖNCEKİ GİRİŞİMİNDE VAZGEÇMİŞTİ
Nisan ayı içerisinde 44 milyar dolara Twitter'ı satın almak isteyen ardından mayısta yaptığı açıklama ile Twitter'ı satın almaktan vazgeçtiğini açıklayan Elon Musk, sosyal medya devi için bir kez daha harekete geçti.

Elon Musk'a yakın kaynaklar, 44 milyar dolarlık satın almanın cuma gününe kadar gerçekleşeceğini söyledi.

HESAPLARIN YÜZDE 20'Sİ BOT!
Nisan ayında Musk şirketin bot hesaplarla ilgili 'sadece yüzde 5'ini oluşturuyor' açıklamasına güvenmediği gerekçesiyle satın alma sürecini askıya aldığını duyurmuş ve bot hesapları tespit etmek için kendi ekibiyle çalışacağını açıklamıştı. Twitter'daki hesapların en az yüzde yirmisinin bot olduğunu belirten Musk, bu sürece herkesi davet etmişti.

Bağımsız şirketlerin araştırmalarına göre ise hesapların yüzde 19,42'si bot olarak görünüyor. Öte yandan Musk'ın 92 milyon takipçisinin 64 milyonunun da bot hesap olduğu belirtildi.

SATIN ALMADA SONA GELİNDİ
Musk'ın 44 milyar dolarlık ödeme için finans şirketleri ile temasa geçtiği ve Sequoia Capital, Binance, Katar Yatırım Otoritesi gibi finansörlerin Musk'ın avukatlarıyla görüşerek finansman taahhüdü için gerekli evrakları aldıklarını belirtti.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasına fon sağlamayı taahhüt eden bankaların, nihai borç finansmanı anlaşması için bir araya geldiği ve gerekli evrakları imzalama sürecinde sona gelindiği öğrenildi.

HİSSELER HAREKETLENDİ
Twitter hisseleri satın alma gelmişmesinin ardından yeniden uçuşa geçti. Musk'ın hisse başına 54,2 dolarlık teklifine yakın bir yerden işlem gören hisseler yüzde 53,95 dolara yükseldi.

46,5 MİLYAR DOLARA MAL OLACAK
Elon Musk'ın satın alma işlemlerini tamamlamak için tüm maliyetleri de içerisine alan 46,5 milyar dolarlık öz kaynak ve borç finansmanı taahhüdü sözü verdiği öğrenildi. Morgan Stanley ve Bank of America dahil olmak üzere bankalar anlaşmayı desteklemek için 13 milyar dolarlık borç finansmanı sağlamayı taahhüt etti.

Ayrıca Oracle Corp'un kurucu ortağı Larry Ellison ve Suudi Prens Alwaleed bin Talal'ın da 7,1 milyar dolar vereeği belirtildi.

Satın alma anlaşmasının tamamlanması ile birlikte aylarca süren spekülasyonlar da sona erecek.

SPAM VE SAHTE HESAPLARI ÖNE SÜRMÜŞTÜ
Elon Musk, anlaşmanın askıya alınma nedenine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturmasına yönelik hesaplamaların detaylarının beklendiğini" duyurmuştu.

Musk, 8 Temmuz'da ise birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek Twitter'ı satın alma anlaşmasını feshettiğini bildirmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN