Başkan Recep Tayyip Erdoğan resti çekti İsveç'in etekleri tutuştu! İsveç tıpış tıpış gelecek

Teröre ve teröristlere ev sahipliği yapan İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girme isteklerine Başkan Recep Tayyip Erdoğan kesin bir dille karşı çıktı. Başkan Erdoğan'ın kararlı duruşunun ardından İsveç Başbakanı Mangdalena Andersson Türkiye'ye gelip gelmeyeceklerine ilişkin sorulan soruya yanıt verdi.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2022, 22:32 Güncelleme 31 Mayıs 2022, 22:57
Başkan Recep Tayyip Erdoğan resti çekti İsveç’in etekleri tutuştu! İsveç tıpış tıpış gelecek

İÇİNDEKİLER

İsveç Başbakanı Mangdalena Andersson, ülkesinin NATO üyeliği konusunda Türkiye ile müzakerelere devam edeceklerini söyledi.

BAŞKAN ERDOĞAN KESİN BİR DİLLE ELEŞTİRDİ


İsveç'in resmi haber ajansı TT'ye açıklamalarda bulunan Andersson, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Finlandiya ve İsveç heyetlerinin Ankara'daki temaslarıyla ilgili "Görüşmeler maalesef beklenen düzeyde olmadı. Bunlar dürüst değiller, samimi değiller." sözlerini değerlendirdi.

Andersson, "Türkiye ile çeşitli düzeylerde görüşmelere devam edeceğiz. Bunun devam eden diyalog olduğunu söyleyebilirim." dedi.

TÜRKİYE'YE GELECEKLER Mİ?
Başkan Erdoğan ile görüşmek için Ankara'ya gidip-gitmeyeceğine yönelik soruya ise Andersson, "Süreçte ne doğruysa onu yapacağız." cevabını verdi.

İSVEÇ-FİNLANDİYA'NIN ÜYELİK KABULÜ RİSK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "NATO için Türkiye'nin ne denli önemli ve kritik bir ülke olduğu bütün üyelerce yeniden kabul edilirken, bazı üyelerin Türkiye'ye yönelen kimi tehditleri tam olarak takdir edememesi talihsiz bir durumdur." değerlendirmesinde bulundu.

"TERÖRÜN HEDEFİ OLMUŞ TÜM ÜYELER ADINA ATILMIŞ KARARLI BİR ADIMDIR"
"Türkiye, (İsveç'in ülkemize uyguladığı türden) her türlü silah ambargosunun NATO şemsiyesi altındaki askeri ortaklık ruhuna aykırı olduğu görüşündedir." ifadesini kullanan Başkan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu gibi kısıtlamaların sadece ulusal güvenliğimiz değil NATO'nun kimliği açısından da son derece zararlı sonuçları olmaktadır. İsveç ve Finlandiya'nın ittifaka katılma ısrarı da NATO'nun gündemine gereksiz bir madde eklemiştir. Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerine itirazı aynı zamanda şimdiye kadar terörün hedefi olmuş tüm üyeler adına atılmış kararlı bir adımdır. Terörün dini, milleti ve rengi yoktur. Hedefi sivil halka zarar vermek olan her örgütün karşısında her üye ülkenin kararlı bir şekilde durması bu ittifakın en önemli misyonlarından biridir. Hiçbir ülkenin bu konuda bir ayrıcalığı bulunmamaktadır."