Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapmayı planladığı harekattan ABD rahatsız! Pentagon'dan skandal açıklama: "Çok endişeliyiz"

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon sinyali vermesinin ardından ABD'den skandal bir açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü John Kirby, "Çok endişeliyiz. SDG güçleriyle temas halindeyiz. Bu operasyonun birçok konuda olumsuz etkisi olacaktır" ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan Erdoğan, Kabine sonrası ulusa seslenişte operasyonun sinyalini vermiş, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar inşallah başlayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2022, 00:44 Güncelleme 27 Mayıs 2022, 01:32
Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapmayı planladığı harekattan ABD rahatsız! Pentagon’dan skandal açıklama: Çok endişeliyiz

İÇİNDEKİLER

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik verdiği operasyon sinyalinin ardından açıklamalarda bulundu.



'Çok endişeli' olduğunu ifade eden Kirby, "Bu operasyonun birçok konuda olumsuz etkisi olacaktır. Suriye'deki partnerimiz SDG ile günlük temas halindeyiz" şeklinde konuştu.

PKK/YPG'DE BÜYÜK PANİK
Öte yandan ABD'nin TIR'lar dolusu silah yardımı yaptığı terör örgütü YPG/PKK'yı da büyük panik sardı.



MGK'DAN YENİ HAREKAT VURGUSU
Başkan Erdoğan liderliğindeki Milli Güvenlik Kurulu Kararı'nın ardından da yeni bir harekatın sinyali verildi ve güney sınırlarında icra edilen ve edilecek harekatların komşuların toprak bütünlüğünü hedef almadığı vurgulandı.



ERDOĞAN SİNYALİ KABİNE'DE VERDİ: HAZIRLIKLAR TAMAMLANINCA BAŞLAYACAK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunmuş, Türkiye'nin güney sınırında güvenli bölge oluşturmak maksadıyla gerçekleştirdiği sınır ötesi askeri harekatlara bir yenisinin daha ekleneceğini duyurmuştu.



Erdoğan harekata ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar inşallah başlayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.