ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) duyurdu: Rusya, Herson'daki kontrolünü kısmen kaybetti

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 31 gün geride kaldı. Çatışmaların gölgesinden ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, Rusya'nın, Ukrayna'nın Herson kentindeki kontrolünü kısmen kaybettiğini ve bazı bölgelerde Ukrayna güçleriyle çatışmaların büyüdüğünü açıkladı.

Giriş Tarihi 26 Mart 2022, 00:56 Güncelleme 26 Mart 2022, 00:58
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon duyurdu: Rusya, Herson’daki kontrolünü kısmen kaybetti

İÇİNDEKİLER

Adı açıklanmayan üst düzey ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da kontrol altına aldığı ilk kent Herson'da bazı yerlerin, taraflar arasında yeniden çatışma alanına döndüğünü söyledi.



"RUSLARIN KONTROLÜNDE OLMADIĞI GÖZÜKÜYOR"
Yetkili, Rusya'nın artık Herson'un tamamını kontrol etmediğini kaydederek, "Daha önce Rusya kontrolünde olan bölgelerde şu anda direnişlerin ortaya çıktığına ilişkin raporları görüyoruz. Herson'un kimin kontrolünde olduğunu söyleyemeyiz ancak daha öncekinden farklı olarak tamamen Rusların kontrolünde olmadığı gözüküyor." değerlendirmesini yaptı.




ABD'li yetkilinin değerlendirmesi Rus ve Ukraynalı yetkililerce doğrulanmazken, Washington yönetiminin Herson'da sahadaki durumu yakından takip ettiği aktarıldı.

Önceki hafta Moskova, Herson'da Rus güçlerinin kontrolü tamamen kontrol altına aldığını duyurmuştu.