Türkiye'nin gücü Yunan basınını korkuttu! "Erdoğan'ın hamleleri hızlı harekete geçmeyi gerektiriyor"

Borç batağında olmasına rağmen bölgede Türkiye ile rekabet edebilmek için olağanüstü askeri harcamalara yönelen Yunanistan, Türkiye'nin gücü karşısında çaresiz. Avrupa'dan destekle ayakta kalmaya çalışan Yunanistan'da gündem Türkiye. Yunan medyasında "Erdoğan'ın hamleleri, acil ve hızlı harekete geçmeyi gerektiriyor" ifadeleriyle verilen haberde, Ankara'nın hamlelerine bir an evvel karşılık geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. İşte Yunan basınını tutuşturan gelişmeler...

Giriş Tarihi 03 Kasım 2021, 10:15 Güncelleme 03 Kasım 2021, 10:22
Türkiye’nin gücü Yunan basınını korkuttu! Erdoğan’ın hamleleri hızlı harekete geçmeyi gerektiriyor

İÇİNDEKİLER

Son dönemde İsrail ve ABD ile yakınlaşmasının yanı sıra, Fransa'ya da her fırsatta göz kırpan Atina yönetimi, provokatif tavrını yeniliyor.

Özellikle İtalyan basınında, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Roma'da geçen hafta sonu düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin "kazananı" olduğu yorumları yapılması, komşu ülkeyi iyice tedirgin etmiş görünüyor.

YUNAN TUTUŞTU

Yunan medyasında "Erdoğan'ın hamleleri, acil ve hızlı harekete geçmeyi gerektiriyor" ifadeleriyle verilen haberde, Ankara'nın hamlelerine bir an evvel karşılık geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. Haber şöyle devam etti:

Türkiye'nin bölgedeki meydan okumaları, Ege'de eylem için Yunanistan'ın yıldırım hızıyla tepki vermesini gerektiriyor. Evros, herhangi bir saldırı hamlesine "kapalı" olduğundan, ne olursa olsun yaşanacaklar sadece adaları ilgilendirecek.

TÜRK ORDUSUNA KARŞI ÇARESİZLER

Bu nedenle birçok uzman, uygun askeri teçhizatla desteklenen Subaylar ve Astsubaylar'dan oluşan tam donanımlı bir Deniz Piyadeleri bölümü oluşturmamız gerektiğine inanıyor. Bu oluşum, en kısa sürede herhangi bir adaya doğrudan nakledilebilecek şekilde tasarlanmalı.

Bu amaçla gerekli tüm lojistik altyapının (nakliye-saldırı helikopterleri, modern tanklar, TOMA, modern silahlar, uçaksavar fırlatıcıları) hazır olması ve uçaklarımızla desteklenmesi gerek.

Bu, adalar bölgesinde yaşanabilecek olaylarla başa çıkmanın ve niyetimizi belli etmenin en iyi yolu olarak tercih edilmeli ve olası bir saldırı daha gerçekleşmeden önlenmeli.

YUNAN BASININDAN 'NÜKLEER' TEHDİT

Washington'a geçen yıl F-35 savaş uçakları için resmen başvuran Yunanistan, ayrıca Türkiye korkusuyla bir diğer sıkı fıkı müttefiki Fransa'dan 18 Rafale jeti satın aldı. Yunan basını bu jetlerle ilgili provokatif bir iddiada bulundu.

"Özellikle Erişim Yasağı ve Engelleme (A2 / AD) ile ilgili teknolojik gelişmeler göz önüne alındığında, Rafale için bir F5 standardının geliştirilmesi gerekli olacak" denilen haberde, jetin nükleer silahla donatılmasının planlandığı vurgulanarak "her halükarda, jetin nükleer caydırıcılık potansiyeli onu Ankara için endişe noktalarından biri haline getiriyor" denildi.

'ÇATIŞMA GERÇEK BİR OLASILIK'

Türkiye'yi provoke etmek için hiçbir fırsatı kaçırmayan Yunanistan'da basın, geçtiğimiz günlerde artık iki ülke arasındaki çatışmanın gerçek bir olasılık olduğunu belirtti. Haberde şu ifadeler kullanıldı:

Fransızlar ve ABD daha sonra müdahale edene kadar karada, havada ve denizde Türkiye'nin askeri hamleleriyle karşı karşıya kalacağız. NATO ise, Ege ve Akdeniz'de bir Yunan-Türk çatışması olasılığı için gerçekten korkunç bir ikilem yarattı.

"Böyle bir çatışmada NATO kendini çok zor bir durumda bulacaktır. Bu gerçeği kabul eden ittifak, yeni gerilimlerin tırmanmasını önlemek için başlangıçta bir mekanizma kurdu.