Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon A Haber'e konuştu: Biz artık eski Türkiye değiliz ayağa kalktık şahlandık

İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy vefatının 84. yıl dönümünde rahmetle anıldı. İstiklal şairi Ersoy'un torunu Selma Argon, dedesinin milli mücadele döneminde yaşadıklarını A Haber'e anlattı. Argon, dedesinin cephe cephe, cami cami gezip halkı uyandırdığını, Sevr'in bir bela olduğunu anlattığını kişesel olarak hiçbir şey talep etmediğini ömrünün her dakikasını vatan ve millet için harcadığını anlattı. Türkiye'nin günümüzde verdiği mücadele ile ilgili de konuşan Argon, "Biz artık eski Türkiye değiliz. Ayağa kalktık şahlandık. Ne kadar bize engel olmaya çalışırsa çalışsınlar bizim artık pes etme lüksümüz yok. Dedem bize hep ileriyi göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 27 Aralık 2020, 18:39 Güncelleme 27 Aralık 2020, 18:51
Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon A Haber’e konuştu: Biz artık eski Türkiye değiliz ayağa kalktık şahlandık

İÇİNDEKİLER

İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy vefatının 84. yıl dönümünde rahmetle anıldı.

27 Aralık 1936 yılında hayata veda eden Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon dedesinin son zamanlarda vatan topraklarından ayrı geçirdiği zorlu süreçleri A Haber'e anlattı.

Selma Argon şu ifadeleri kullandı:
Mehmet Akif Ersoy'un torunu olmak çok onur verici bir duygu... 2010 yılından itibaren her yaştan gençlerle birlikte bir araya gelip onlara geçmiş, dedemi anlatıyorum. Anlatılamaz bir duygu.

SEVR'İN NASIL BELA OLDUĞUNU ANLATTI
Mustafa Kemal Paşa'nın daveti üzerine dedem Ankara'ya doğru yola çıkar 14 gün süren yolculuğun ardından Ankara'ya varır. Dedem cephe cephe, cami cami bütün Anadolu'yu dolaşıp milli mücadelenin önemi anlattı. Kastamonu vaazında Sevr'in nasıl bir bela olduğunu anlatmıştır. İnsanlar onu dinlerken ağlarmış, kendisi de anlatırken ağlayarak anlatmış.

ÖMRÜNÜN HER DAKİKASINI VATANI İÇİN HARCADI
Dedem 63 yıllık ömrünün her dakikası vatan ve millet uğruna dolu dolu geçmiştir. Asla kendisi için bir şey istememiştir. Sürekli 'vatan elden gidiyor kalkın uyanın' diyerek vatandaşları uyarmıştır.

BİZ ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİLİZ
Biz artık eski Türkiye değiliz. Ayağa kalktık şahlandık. Ne kadar bize engel olmaya çalışırsa çalışsınlar bizim artık pes etme lüksümüz yok. Dedem bize hep ileriyi göstermiştir.

Geçmişi unutmadan bilimle fenle ileriye doğru bakmamızı geçmişe saplanmamız gerektiği çok çalışmamızı söyledi. Biz de bunu yapıyoruz şimdi. Ben buna gönülden yürekten inanıyorum.

BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Bu yıl İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yılıdır. Dilerim bu başımızdaki (Covid-19) pandemi bizi bırakır, gider. Biz de bu yıl düzenlenen etkinliklerle gençlerle buluşur bu coşkuyu yaşarız. 2021 yılını İstiklal Marşı Yılı ilan eden başta Cumhurbaşkanımızın sevgisi vefasıyla gösterdiği ilgiye ve bu kararda imzası olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN