BBC sunucusu Sackur Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın palavralarına dayanamadı

Ermenistan'ın saldırısı sonrasında Azerbaycan'dan misliyle karşılık gelmesi Ermeni Başbakan Paşinyan'ı zora soktu. Paşinyan uluslararası en büyük medya kuruluşlarından İngiliz BBC'ye çıkarak kendi tezlerini kabul ettirmeye çalışmıştı. BBC sunucusu Stephen Sackur, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a "Siz kesin olarak barış elçisi değilsiniz" ifadeleriyle karşılık verdi.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2020, 00:21 Güncelleme 29 Eylül 2020, 00:35
BBC sunucusu Sackur Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın palavralarına dayanamadı

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan tarafından üst üste yenilgi gören Ermenistan'dan ardı ardına zayiat haberleri gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü medya kuruluşu BBC'ye konuk olarak katılan Ermenistan Başbakanı Paşinyan, beklemediği bir tepkiyle karşılaşmıştı.

BBC sunucusu Sackur'un Ermenistan'ın Karabağ'da işgalci olduğunu hatırlatması üzerine Paşinyan'ın neye uğradığını şaşırdığı anlar sosyal medyada yeniden paylaşılmaya başlandı.

BBC SUNUCUSU SACKUR: ASKERLERİNİZ İŞGAL GÜCÜ

Paşinyan Ermenilerin Dağlık Karabağ'da binlerce yıldır yaşadığını öne sürdü. Sunucu müdahale etmek zorunda kalarak "Sizinle açık konuşacağım, binlerce yıl önceki tarihinize geri dönemeyiz. Yapabileceğimiz şey bugünün gerçekliğinden bahsetmek. Birleşmiş Milletler çok açık bir karar kabul etti. O karar, Azerbaycan topraklarından Ermeni güçlerinin derhal ve ön koşulsuz çekilmesini öngörüyor. Uluslararası hukuka göre, askerleriniz işgal gücü. Sizse, Dağlık Karabağ'a gidip bu bölgelerin size ait olduğunu söylüyorsunuz. Siz kesin olarak barış elçisi değilsiniz.'' ifadeleri dünyada büyük yankı uyandırmıştı.