ABD’de 5 günlük yas ilan edildi

ABD’de 24 saat içinde gerçekleşen üç ayrı saldırıda ölen 30 kişi için 5 günlük yas ilan edildi... ABD Başkanı Trump, saldırılar ile ilgili "beyaz ırkçılığın" herkes tarafından kınanması gerektiğini söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2019 Güncelleme 06 Ağustos 2019, 08:04
ABD’de 5 günlük yas ilan edildi

İÇİNDEKİLER

ABD'de Texas, Ohio ve Illinois eyaletlerinde düzenlenen silahlı saldırılar sonucu 5 gün yas ilan edildi. Texas'ta Patrick Crusius'un saldırısı sonucu 20 kişinin öldüğü ve 26 kişinin yaralandığı; Ohio'da Conner Bettts'in 9 kişiyi katlettiği ve 27 kişinin yaralandığı, Illinois'ta ise 1 kişinin öldüğü ve 3 kişinin yaralandığı dehşet, ABD'de şok etkisi yarattı. Başkan Donald Trump önceki gün yayınladığı mesajda, "El Paso, Teksas ve Dayton kurbanları için bayrakları yarıya indirme talimatı verdim. Bayraklar 8 Ağustos'a kadar yarıda kalacak. Melania ve ben kurbanlar için dua ediyoruz" dedi.



TRUMP'TAN İ
DAM TALİMATI
ABD Başkanı Trump, saldırılar ile ilgili "beyaz ırkçılığın" herkes tarafından kınanması gerektiğini söyledi. Trump, benzer saldırılar düzenleyen saldırganların hızlı bir şekilde idam edilmesi için kongreye yasa tasarısı hazırlanması talimatını verdiğini kaydetti.



Yakınlarını kaybedenler, cenaze törenlerinde ayakta zor durdu. Tüm kamu binalarında ve Beyaz Saray'da bayraklar yarıya indirildi.​



Ohio katliamcısının öldürdüğü 9 kişinin içinde, kız kardeşi Megan Betts de vardı. Saldırgan da ölü olarak ele geçirildi.