ABD medyasından S-400 yorumu: Türkiye tehditlere pabuç bırakmadı

F-35 şantajı sonuç vermedi. Ankara'ya Rusya'dan S-400 sevkiyatı tam gaz devam etti. Amerikan televizyonları Türkiye'nin restini canlı yayında ekrana getirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2019 Güncelleme 19 Temmuz 2019, 07:57
ABD medyasından S-400 yorumu: Türkiye tehditlere pabuç bırakmadı

İÇİNDEKİLER



ABD, S-400 bahanesine sığındı. Türkiye'nin F-35 uçaklarındaki ortaklığını askıya aldı. Fakat tek yanlı verilen bu karar hiçbir işe yaramadı. Ankara, bir milim bile geri adım atmadı.
Rus kargo uçakları, dün de gün boyu askeri malzeme taşıdı. Mürted'de konuşlanan ABD TV'leri ise ülkemizin kararlı tutumunu şöyle aktardı: Türkiye tehditlere pabuç bırakmadı!

REST-400
Türkiye, ABD'nin tehditlerine boğun eğmedi. Rusya'dan alınan S-400 savunma sistemi malzemeleri, tek tek Türkiye'ye getirildi. Türkiye'nin S-400 kararlılığı, ABD'yi rahatsız etti. Pentagon, "Türkiye'yi F-35 projesinde askıya aldık" dedi. Ancak Türkiye, kararlığını bir kez daha gösterdi. S-400 sevkiyatının, bu hafta sonuna kadar tamamlanacağı, daha sonra füzelerin sevkiyatına başlanacağı kaydedildi. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın, dün ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton ile telefonda konuştu. Kalın, ABD'nin, Türkiye'yi ortak üretici olduğu F-35 programından askıya alınması kararından duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

NATO'YU ETKİLER
MİLLİ Savunma Bakanı Akar, F-35 ile ilgili değerlendirme yaptı: F-35 programından çıkarılmamız NATO'nun özellikle güney kanadındaki gücünü de olumsuz etkileyecektir. ABD'nin ilişkilerimize zarar verebilecek adımlardan kaçınmasını beklemek stratejik ortak olarak en doğal hakkımızdır.

YAPTIRIM KONUSUNA BAKMIYORUZ BAKIYORUZ!
ABD Başkanı Trump, S-400'ler konusunda iki farklı açıklama yaptı. Trump önce "Türkiye'ye yaptırım getirecek misiniz?" sorusuna "Hayır. Şu anda bu konuya bakmıyoruz" cevabını verdi. Saatler sonra da "Pek çok sebeple zor bir durum. Dolayısıyla şu anda buna ne yapabileceğimize bakıyoruz. Henüz açıklamadık" diye konuştu.