Venezuela'dan 15 Temmuz'u hatırlatan görüntüler

Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıklamıştı. Venezuela'da saatler ilerledikçe, Türk milletinin tarihe geçen direnişiyle engellenen 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan görüntüler dikkatlerden kaçmadı.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2019, 22:28 Güncelleme 30 Nisan 2019, 23:07
Venezuela’dan 15 Temmuz’u hatırlatan görüntüler

İÇİNDEKİLER

Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı.

'DARBEDEN HABERİMİZ YOKTU'
Sıcak gelişmelerin yaşandığı Venezuela'da, darbe için başkent sokaklarında olan ABD destekli askerler bir bir yakalanırken, yakalanan darbeci askerlerden bazıları 'Olağandışı büyük bir durum yaşanacağını söyleyerek havaalanına çağrıldık. Ne olduğu hakkında bilgimiz yoktu'' ifadelerini kullandı.

HALKIN ÜZERİNE ZIRHLI ARAÇ SÜRDÜLER
Darbeci askerlerin Maduro'nun çağrısıyla kalkışmaya karşı direnişe geçen Venezuela halkının üzerine zırhlı araçlar sürdüğü görüntülere yansıdı.

Son gelen bilgilere göre; darbe girşimi sırasında 4 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

SAVUNMA BAKANINDAN AÇIKLAMA!
Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, yaptığı basın açıklamasında, "Darbeye katılan askerler kandırıldı. Küçük bir grubun silah ve askeri araç çalarak başlattığı bir darbe" dedi.

HALK DARBEYE KARŞI SOKAKALRA İNDİ

"DARBEYE KATILAN ASKERLERİN YÜZDE 80'İ KANDIRILMIŞTIR"
Yerel medya, Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez'in basın açıklamasında, "Silahlı küçük askeri bir grubun darbe teşebbüsünü kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Darbeye katılan askerlerin yüzde 80'i kandırılmıştır. Ordunun ileri gelen komutanları demokrasiye sadıktır" dediği belirtilirken; tüm komutanların askeri üslerinde oldukları ve Başkan Nicolas Maduro'nun emrinin altında oldukları belirtildi.