Fransız polisi Sarı Yelekliler'e plastik mermi attı

Demokrasi dersi veren Fransa, insanlıkta sınıfta kaldı. Fransız polisi, Sarı Yelekliler’e plastik mermi attı. Eylemcilerin direkt kafasını hedef aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2018 Güncelleme 06 Aralık 2018, 07:59
Fransız polisi Sarı Yelekliler’e plastik mermi attı

İÇİNDEKİLER

Fransızlar akaryakıta getirilen ek vergiyi protesto etti. Sarı Yelekliler eylemi, tüm ülkeyi etkiledi. Hükümet geri adım attı ancak bu da tansiyonu düşürmedi. Sarı Yelekliler'in bir temsilcisi "Fransızlar kırıntı değil, ekmeğin tamamını istiyor" deyip eylemlerin süreceğini belirtti. Göstericiler protestolarına devam ederken, Fransız polisi plastik mermi kullanmaya geçti. Polisler, mermiyi doğrudan bir göstericinin yüzüne ateşledi. Uluslararası kuruluşlar ise tüm görüntülere ve yaşanan olaylara rağmen Fransa yönetimine tepki vermedi.

BM, geçen günlerde polisin kararında güç kullandığını açıklayarak Fransız polislerini tebrik etti. Bu arada eylemlerin bir benzeri Ortadoğu'da ortaya çıktı. Irak'ın güneyindeki Basra kentinde işsizlik nedeniyle düzenlenen ve "sarı yelek" giyen bir grubun da katıldığı gösterilerde 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.



Fransız polisi, eylemcilere kan kusturuyor.