Hain FETO 'Hero' için neler yazmıştı

FETÖ'cü teröristin yargılandığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast davasına 'HERO' yazılı tişörtle gelmesinin perde arkası belli oldu. Ağustos 2016'da terörist başı Gülen'in İngilizce yayın yapan dergisi The Fountain Magazine'de Umutsuzluk ve Kahramanlar" adlı yazdığı yazı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2017, 12:04
Hain FETO ’Hero’ için neler yazmıştı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yargılandığı dava sırasında, tutuklu bir sanığın, "hero (kahraman)"yazan bir tişört giymesi gündeme oturmuştu.

Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz anmaları sırasında bu olaya gönderme yapmıştı. Erdoğan bundan sonra sanıklara tek tip kıyafet uygulaması getirileceğini ilan etmişti.

Son günlerde de Türkiye'nin dört bir yanında "hero" tişörtü giyenler gözaltına alınırken dün Antalya'da bir kişi tutuklandı.

FETÖ DERGİSİNİN MANŞETİ
​FETÖ üyelerinin özel önem verdiği belirtilen bu ifade, FETÖ'nün İngilizce yayın yapan dergisi The Fountain Magazine'de de ortaya çıktı.

Üstelik "hero" ifadesinin, derginin, Ağustos 2016'da, yani 15 Temmuz darbe girişiminin hemen sonrasında yayımlanan sayısının kapağında yer aldığı ortaya çıktı.

Dergi "Despair and Heroes" yani "Umutsuzluk ve Kahramanlar" manşetini kapağına taşıdı. Bu başlık, Fetullah Gülen'in derginin dördüncü sayfasında yer alan yazısının da başlığıydı.

TERÖRİSTBAŞI GÜLEN NE DEMİŞTİ
"Umutsuzluk ve Kahramanlar" başlıklı yazısında dünyanın krizlerle ve buhranlarla çalkalandığını belirten Gülen, tüm ulusların bu durumdan etkilendiğini belirtiyor. Bu durumun ailelelerin dağılmasına ve demokratik kitle örgütlerinin çaresiz hissetmesine yol açtığını iddia ediyor.

"Bu kadar hayati bir oluşumun elbette kahramanlara ihtiyacı olacaktır. Davaları aşkına bencillik etmeyecek kadar kıymetli ve medeni kahramanlara." diye yazdı.