Korku filmi gibi

Süper güç ABD'de sel kabusu yaşandı. Sular altında kalan Houston'da film setlerini aratmayacak görüntüler ortaya çıktı. Felaketin bilançosu ise 26 ölü, 40 kayıp olarak açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2015 Güncelleme 28 Mayıs 2015, 01:57
Korku filmi gibi

İÇİNDEKİLER

Tabiat ananın gücüne dünya devi ABD de direnemedi. Sık sık hortumlar ve fırtınaların yaşandığı ülke bu kez sele teslim oldu. Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana Teksas eyaletini etkisi altına alan şiddetli yağış Houston'da sele döndü; ilk belirlemelere göre 26 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de kayboldu.

ARACIYLA BİRLİKTE GÖMÜLDÜ
Teksas'taki Blanco Nehrinde su seviyesi 30 dakikada 3 metreden 12 metreye kadar çıktı. Civarda bulunan yüzlerce araç sele kapıldı. 13 bin araç kullanılamaz hale geldi. Eyalette 100 bine yakın ev elektriksiz kaldı.Selin vurduğu Boerne kasabasında, aracı içinde sulara kapılan bir kişinin görüntüleri saniye saniye kameralara yansıdı. Çevrede bulunanların çaresizlik içinde izledikleri, sel ortasında kalan kişi ile aracı hızla sürüklenmeye başladı.

OBAMA'DAN TAZİYE MESAJI
Sürücü aracından çıkamazken, ters dönen araç sulara kapılarak gözden kayboldu. ABD Başkanı Barack Obama, sel felaketi nedeniyle Teksas Valisi Abbott'a taziye mesajı gönderdi ve federal yardımda bulunacağını belirtti. Ulusal Meteoroloji Servisi ise Teksas'ta yağışların süreceğini, daha fazla bölgede etkili olabileceği uyarısında bulundu.