Bebek katili

Suriye'deki isyan ateşini kanla bastıran Esad, en büyük katliam emrini verdi. Rejimin askerleri bebek, kadın ve yaşlı demeden herkesi katletti. Bini aşkın kişi 'sessizce' can verdi! Bu da vahşetin 'sarin gazıyla gerçekleştiği' iddialarını güçlendirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2013 Güncelleme 22 Ağustos 2013, 11:39
Bebek katili

İÇİNDEKİLER

Tunus'tan sonra "Arap Baharı", Ocak 2011 yılında Suriye'ye sıçradı. 2 yılı aşkındır muhalifleri katleden Esad rejimi, en ölümcül katliam emrini dün verdi. Çoğu bebek tam bin 300 kişi, kimyasal silahlarla katledildi. İsyan ateşinin yandığı Suriye'de, Devlet Başkanı Başer Esad, ayaklanmayı kanla bastırmak amacıyla kolları sıvadı. Şimdiye kadar 100 binden fazla kişi öldü, 2 milyondan fazla kişi de yaralandı.



GÜNE UYANAMADILAR
Birleşmiş Milletler'den (BM) 20 kişilik ekip, "Saldırılarda kimyasal silah kullanıldı" iddialarını araştırmak amacıyla 2 gün önce Şam'a gitti. BM heyetinin Şam'da "kimyasal silah" incelemeleri yaptığı sırada, büyük bir katliam yaşandı. Dün sabah saat 03:00'ten itibaren, Şam'ın banliyölerine yönelik büyük bir saldırı başlatıldı. Tank, top ve havadan yapılan saldırılarda ölümcül sarin gazı yüklü roketler kullanıldı. Doğu Guta, Hammuriye, Arbin, Sepka, Kefaar Batna ve Muaddamiye bölgeleri, bir anda ceset yığınına döndü. Kurbanların çoğu ise ölüme sabah uykusunda yakalanan bebek, çocuk ve kadınlar oldu. İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) bin 300 kişinin öldüğünü, 5 binden fazla kişinin ise yaralandığını açıkladı.



REJİM 'SAPTIRMA' DEDİ
Cesetlerin üzerinde kurşun ve yara izi bulunmaması ise "kimyasal silah" iddialarını destekledi. Suriye yönetimi ise saldırılarda sarin gazı kullanıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Suriye Enformasyon Bakanlığı, "Kimyasal silah haberleri, Şam'da incelemler yapan BM heyetinin saptırma girişimidir. Aynı heyet daha önce de Suriye rejimi ile muhalifleri, birbirlerine kimyasal silah kullanmakla suçlamıştı" açıklamasını yaptı.



CAN ÇEKİŞEREK ÖLDÜLER
Şam' daki doktorlardan Halid Mahmud, çok sayıda kişinin sarin gazından etkilendiğini açıkladı. Yaralılarda nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme ve bilinç kaybı yaşandığını belirten Mahmud, acil tıbbi malzemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Bayan Baker isimli hemşire ise "Hastaneye gelenlerin göz bebekleri küçülmüş ve ağızlarından köpükler geliyordu. Doktorlar bunların sarin gazının tipik semptomları olduğunu söylüyor" dedi.



BUZ KESTİK
Katliamın ardından ölen çocukların cesedi yan yana dizildi. Kefenlenmiş cesetler, morga dönüştürülen yerlerde muhafaza edildi. Sıcak hava nedeniyle cesetlerin kokmaması için üzerlerine buz kalıpları konuldu. Ortaya çıkan görüntüler ise kan dondurdu.
Sarin gazlı katliamın ardından toplu ölümler gerçekleşti. Ölen bebekler ve çocukların cesetleri aynı yerde toplandı. Üzerlerine konulan buzlar ise vahşetin kanlı kokusunu engellemek içindi!



SARİN GAZI BOMBADAN BETER
Esad'ın katliamda kullandığı iddia edilen sarin gazı, aşırı zehirli bir sinir ajanıdır. Vücuttaki sinir sistemlerinin dengesini bozar. Sinir sistemini felç ederek, saniyeler içinde insanı öldürür. Renksiz ve kokusuz olduğu için teşhisi zordur. Burun akması, göğsün sıkışması, görüşün zayıflaması, nefes almada güçlük, aşırı terleme, kusma, gözbebeklerinin küçülmesi, görüşte bulanıklık, sendeleme, şaşkınlık, uyuşukluk, hafıza kaybı, çırpınma, koma ve sonrasında ölüm gibi etkiler gösterir. Küçük bir damlası bile ölümcül olan sarin gazı, 1993 yılında Birleşmiş Milletler tarafından yasaklanmıştı.




KIRMIZI ÇİZGİ
Suriye'de kimyasal silahların kullanımını inceleyen BM Uluslararası Araştırma Komisyonu Başkanı Ake Sellstrom, dünkü zehirli gaz saldırısı iddiasının incelenmesi gerektiğini söyledi. Beyaz Saray'dan temmuzda yapılan açıklamada, "Şam rejiminin kimyasal silah kullanarak, kırmızı çizgiyi aştığı" bildirilmişti.



KATLİAM DİYETİ!

Esad'ın eşi Esma Esad'ın gündeminde katliam yoktu. Esma Hanım, şu sıralar formunu nasıl koruyabileceğine kafa yormaya başladı! Instagram'da yaptığı sosyal hizmetlere dair fotoğraflar paylaşan Esma Esad'ın koluna taktığı zayıflama bilekliği dikkat çekti. Bu bileklik kişiye kaç kalori yaktığını bildiriyor.