Medyatik isyan

Mısır devlet kanalının en ünlü isimlerinden Cihan Süleyman darbeye daha fazla dayanamadı, istifa etti. Ardından da soluğu Adeviye'de aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2013 Güncelleme 12 Ağustos 2013, 02:21
Medyatik isyan

İÇİNDEKİLER

Mısır'da ordunun yönetime müdahalesine karşı çıkarak, devlet televizyonundan istifa eden ülkenin en ünlü sunucularından Cihan Süleyman, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda demokrasi yanlısı göstericilere destek veriyor. Daha önce, Muhammed Mursi'yi desteklemediğini belirten Süleyman, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) da yakın olmadığını vurguladı.

MURSİ TARAFTARI DEĞİLİM
Ünlü sunucu "Ülkemi ve halkımı çok sevdiğim, hak ve hukuktan yana olduğum için istifa ederek Adeviyye'ye geldim" diye konuştu. 25 Ocak Devrimi'nde elde edilen kazanımların kaybolduğunu dile getiren Süleyman, katliamların kendisini derinden etkilediğini söyledi. Süleyman, Mısır medyasının meydanda teröristler varmış gibi gösterdiğini, ama burada kadınlar, çocuklar ve masum sivil insanlar olduğunu göstermek için geldiğini söyledi.

SİNA'YA BOMBARDIMAN
Önceki gün İsrail'in insansız hava araçlarıyla vurulan Sina'da dün de bombardıman yapıldı. Mısır ordusuna ait hava kuvvetlerinin, İsrail ordusu ile işbirliği içinde yaptığı hava saldırısında, Kuzey Sina'ya bağlı Şeyh Zuveyd kentinde 5 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı.