Fındıklı şekerpare

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2015 Güncelleme 10 Temmuz 2015, 05:32
Fındıklı şekerpare

İÇİNDEKİLER

Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp yumurta ve margarin ekleyip, yoğurun. Pudra şekeri ve irmik ilave edip yoğurun. Kabartma tozu ekleyip 1-2 dakika yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp şekil verin.
Üzerlerine fındık yerleştirip, ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Şerbet için toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp, kaynatın. Fırından çıkardığınız sıcak şekerparenin üzerine sıcak şerbeti gezdirin.

Malzemeler
50 adet fındık
250 gram un
1 adet yumurta
125 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı pudraşekeri
Yarım çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu

Şerbet için:
2, 5 s.b. toz şeker
2 s.b. su
Yarım limonun suyu