Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 14 Aralık 2017

Erkeklerin ilişkilerde nefret ettiği şeyler

Kadınlar istediğimizi doğrudan söylemektense ima etmeyi tercih eder genelde.
Ama bir erkek size "Bir sorun mu var?" diye sorduğunda karşılık olarak "Yok bir şey" derseniz inanır. Bu yüzden bir sorununuz olduğunda ve ya bir beklentiniz olduğunda doğrudan konuşmayı deneyin. Kendinizi de partnerinizi de yormayın.
Laflarının altında kasıt aramak Erkekler neyi söylüyorlarsa onu kast ediyorlardır.
Bizim kadar ince düşünüp ana anlamın dışındaki yan anlamları cümlelerine eklemezler. Yani partneriniz size "Adriana Lima çok güzel" dediğinde sadece Adriana Lima'nın çok güzel olduğunu söylüyordur.
Sizin çirkin olduğunuzu, sizi sevmediğini veya sizin şişman olduğunuzu değil. Yani alınıp trip atmanıza gerek yok.
Bir şeyi anlatması için ısrar etmek Çoğu kadın bir şeyi anlatmadan önce ilgi ve ısrar bekler partnerinden. Ama eğer konu bir erkekse, genellikle anlatmak istiyorlarsa anlatırlar, anlatmak istemiyorlarsa susarlar.
Sustuğu zaman tercihine saygı duyun ve "Anlatmak istediğinde ben buradayım." mesajını verin. Isrardan çok daha etkili olacaktır.
İstediğini yaptırmak için üzerinde baskı kurmaya çalışmak Bazı kadınlar erkekler üzerinde baksı kurarak istediğini yaptırmaya çalışır, ama bir erkek bir şeyi yapmak istemiyorsa, baskı yapmak genellikle ters teper ve olay inada biner. Eğer bir şeyi yaptırmak istiyorsanız ona bu isteğinizin sizin için ne ifade ettiğini açıkça ve sakince anlatın. Eğer yapmak istemiyorsa, bir birey olarak fikrine saygı duymaktan başka şansınız yok.
Başka erkeklerle karşılaştırılmak "Seda'nın sevgilisi yeni araba almış seninki kaç yıllık" tarzı bir karşılaştırmadan her erkek nefret eder. Her insanın maddi durumu, kişiliği ve beklentileri farklıdır. Bu karşılaştırmaya maruz kalan bir erkek, sizin onu yetersiz bulduğunuzu düşünür. Ne ilişkinizi başka ilişkilerle, ne de partnerinizi başka erkeklerle karşılaştırın.
Değiştirilmeye çalışmak Partnerinizin karakterini veya görüntüsünü değiştirerek hayalinizdeki kişiye benzetmek istiyorsanız, ilişkinizin sonlarındasınız demektir. İlişkiye başladığınız kişide bir değişiklik yoksa ama siz onu yetersiz görüp, başka birine dönüştürmeye çalışıyorsanız bu durum her iki taraf için de yorucu olacaktır.
Memnun değilseniz, partnerinizin özelliklerini değiştirmeye çalışmak yerine, ayrılıp hayalinizdeki kişiyi bulun. kizlarsoruyor.com

EVLİ
Adam, lüks erkek kuaföründe oturmuş bir yandan sakal tıraşı yapılırken bir yandan da elleri manikürlenmektedir.
Manikürü yapan sarışın fıstık, adamın ilgisini çekmekte gecikmez, -"Güzelim, bu gece benimle çıkmaya ne dersin??" Kız gülümser, -"Özür dilerim ama ben evliyim." -"Boşversene" der adam, -"Seninkine telefon et bu gece işin çıktığını eve gelemeyeceğini söyle!" -"İstersen sen söyle, şu anda seni tıraş ediyor..."


AV MERAKI
Temel ile İdris avcılığa merak sarmışlar ve bu işi pirinden ögrenmeyi kafaya koymuşlar.
Duymuşlar ki bilmem ne köyünde bir Mehmet Ağa varmış. Bu işin piriymiş.
Hangi delikten, hangi hayvan çıkar bilirmiş.
Doğru, Mehmet Ağa'ya gitmişler, dertlerini anlatmışlar. Hayli yaşlı bir adam olan Mehmet Ağa "Zaten artık benim de birilerini yetiştirmem lazım" demiş ve çıkmışlar dağlara. Ufacık bir delik çıkmış karşılarına. Mehmet Ağa, - "Bu delikten biraz sonra sincap çıkar" demiş.
Gerçekten iki dakika sonra çıkmış sincap. Bizim avcılarda sincabı bir atışta vurmuşlar. Biraz ileride biraz daha büyük bir delik.
Mehmet Ağa, - "Birazdan burdan bir tavşan çıkar" dediği gibi tavşan çıkmış gerçekten ve bizimkiler de indirmişler aşağı. Daha ileride biraz daha büyük bir delik... Bu defaki kurban, tilki. Ve daha sonra, daha büyük bir delikten de bir ayı avlamışlar.
Mehmet ağa;
- "Ben yoruldum artık gidiyorum", demis.
Temel ile İdris biz biraz daha avlanacağız diye devam etmişler. Koca bir deliğe rastlamışlar ve beklemeye başlamışlar.
Ertesi günkü gazetelerde haber - "Manisa treni, iki kişiyi ezdi."

ALKIŞLIYORUM
İstanbul'a geldiğimden beri hiçbir şeye gülmedim, havale dekontunun açıklama kısmına "Alınca çaldır" yazan amcaya güldüğüm kadar. Teşekkürler amcacım, sizi çok özlemiştim.
Ablamla aynı odada kalıyoruz. Gece o kadar susuyorum ki, ne uyuyabiliyorum ne de korkudan mutfağa gidebiliyorum. Bakıyorum ablamın telefonu karşımdaki masada şarj oluyor. Hemen bir mesaj çekiyorum.
"Kalkmışken bir bardak da su getiriver."