Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 12 Kasım 2017

Karizmatik görünmek için uygulayabileceğiniz yöntemler

Karizmatik doğulmaz, karizmatik doğulur. Eğer öyle olmasaydı yakışıklı olmayan oyunculara "Ama karizmatik adam'' diyecek hanım kızlarımız da olmazdı.
Bu sebeple işin yolunu yordamını öğrenmek önemli. İşte size karizma olma konusunda yardımcı olacak 9 psikolojik yöntem.
Bir tarzınız olmalı: Her şeyden önce kendinize ait bir duruşunuz olmalı. Çünkü insanlara sizi hatırlatacak imgeler vermeniz gerekiyor. Burada kastım kesinlikle güzellik değil, hoş olmayan özellikleriniz de sizi diğerlerinden farklı olarak gösterebilir.
Özgüvenli olun: Karizmatik olmak aynı zamanda özgüvenli olmak demektir. Eğer bir sorumluluğu üzerinize almışsanız belki, umarım, muhtemelen gibi kelimelerden uzak durun. Giriştiğiniz her işte net ve kararlı olun.
Bir idealiniz olsun: Dünya görüşü olmayan biri karizmatik olamaz.
Kendinize mutlaka hedefler belirleyin.
Gelecekte dünyanın nasıl şekil alması gerektiği hakkında fikriniz olsun.
Çok fazla şikâyet etmeyin:
Her zaman şikâyet eden insanlardan kimse hoşlanmaz. Gerekmedikçe şikâyet etmemeye çalışın. Karizmatik insanlar her durumda pozitif görünmekle meşhurdurlar.
İşlerin yolunda gitmediği zamanlarda bile sözlerinizle ve yaptıklarınızla etrafınıza pozitif enerji yaymayı unutmayın.
Beden dilinizi kullanın:
Daha fazla tebessüm edin, konuştuğunuz kişilerin direk gözlerinin içine bakın. Kısaca söylemek gerekirse her zaman kırmızı halıların üstündeymiş gibi davranın.
İyi bir hikâye anlatıcısı olun: Bu yetenek zamanla geliştirebilir.
Mesela hikayelerinizde her zaman mizah unsuru olsun. Özellikle de kendinize gülmeyi unutmayın. Kendiniz hakkında yaptığınız her şaka aslında ne kadar özgüvenli biri olduğunuzu gösterecektir.
Gözünüzü kaçırmayın:
Biriyle konuşurken asla gözlerinizi kaçırmayın. Bazen bir bakış yüzlerce sözcüğe bedeldir. Daha da önemlisi konuşurken asla dikkatinizi karşınızdaki kişiden başkasına vermeyin. Mesela asla telefonunuza bakmayın.
Karşınızdakini dinlemeyi öğrenin: Kendinizi dünyanın en önemli insanı gibi göstermeye çalışmayın. Başkalarının hayatına önem vermek ve onları dinlemek size büyük yarar sağlayacaktır.
Ayrıca söylemek gerekir ki, insanların adlarını hatırlamak ikili ilişkilerde oldukça önemlidir. Adları kolayca hatırlamak için biriyle ilk tanıştığınızda kişinin adını tekrar etmeye çalışın. Örneğin biri "Ben Buse dediğinde'', "Memnun oldum Buse ben de Mehmet'' derseniz adı daha kolay hatırlarsınız.
Aynalama taktiğini uygulayın: Karşınızdaki kişinin yüz ifadesini ve vücut dilini taklit etmeye aynalama denir. Bu taktik çoğu zaman işe yarar. Çünkü insanlar uyum içinde olduğu kişilerle daha iyi anlaşacağını düşünür. storia.me/Nactrem

UZUN BOYLU İNSANLARIN SIKINTILARI
İşte uzun boylu insanların paylaşıp, yerden yüksekte olmanın havasını atabileceği güzide bir içerik. Eğer kısaysanız da sorun değil. Yapmanız gereken tek şey uzun bir arkadaşınızı etiketleyip "Kısayım ama kompleksli değilim'' mesajını vermek.
Ne olmuş oldu? Herkes mutlu olmuş oldu!
Saçları her zaman yıkayamamak…
Kuş bakışı yemek hazırlamak
'Kafasız' fotoğraf çekilmek
Elleri kullanmadan da araba kullanabilmek…
Aynı anda iki yerde olmak
Her kapıdan eğilerek geçmek
Bazen diz çökmek zorunda kalmak
Rahatsız minibüs yolculukları yapmak
Prova odalarında sapık damgası yeme tehlikesiyle yaşamak
Fare kullanamamak
Bilgisayar tuşlarına tırnakla basabilmek
Kısa insanları tedirgin etmekten korkmak
Basit bir sarılmanın bile efor harcanması gereken bir olay olması.

​40 YIL
60 yaşındaki çift, 40'ıncı evlilik yıllarını kutluyorlarmış ki.. Pufff.. Bir peri çıkmış ortaya..
"40 yıldır birbirinize karşı öyle iyiydiniz ki, şimdi ikinize de birer dilek hakkı sunuyorum, 40'ıncı yıl armağanı." "Kadın hemen "Kocamla birlikte bir dünya turu" demiş. Pufff!.. Bir dosya konmuş masanın üstüne.. İçinde dünya turu uçak biletleri, en lüks otellerde ayrılmış ve ödenmiş yerler.. Bir de kocaman çek..
Cep harçlığı..
Erkeğe bakmış peri.. "Bu geziyi benden 30 yaş genç bir kadınla yapmak isterim" demiş adam.. Pufff!
Adam anında 90 yaşına gelmiş!