Bedenin diliyle hastalığını keşfet

Her hastalık vücutta kendine özgü belirti veriyor. Uzmanlar hareket zorluğunun solunum yetmezliği ve romatizmayı işaret ettiğini belirtirken çarpıntının panik atak sinyali olduğunu ifade ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2016 Güncelleme 23 Şubat 2016, 02:17
Bedenin diliyle hastalığını keşfet

İÇİNDEKİLER

HAREKETLERDE ZORLANMA
Kansızlık, kas hastalıkları, eklem hastalıkları (romatizma, kireçlenme), kalp ve solunum yetmezliği, ileri derece demans, beslenme yetersizliği, ileri evre böbrek ve karaciğer hastalığı, kaslara çalışma emrini götüren sinir sisteminin hastalıkları (felçler, periferik sinir sistemi hastalıkları).

HİÇ TERLEMEME
Bölgesel ya da yaygın olarak ter bezlerinin çalışmaması ya da doğuştan ter bezlerinin olmamasıdır. Genellikle cildin doğuştan ya da kazanılmış bazı hastalıklarında olur. Bu kişiler kolaylıkla sıcak çarpmasına maruz kalabilir.

KARINCALANMA
Bu yakınma sinir dokusuna zarar veren fıtık, sıkışma gibi durumlarda ve metabolik nedenlere bağlı olarak görülebilir. Ayrıca özellikle toplardamarları ilgilendiren iç ya da dış varis durumlarında olabilir. Kan dolaşımını zorlaştıran, kan koyulaşmasına neden olan (sıvı noksanlığı, kanda hücre sayısının fazla olması şekerin ve kan yağlarının çok yüksek olması) durumlar ile vitamin noksanlıklarında da olabilir.

DIŞKININ ÇOK KOYU RENK OLMASI
Eğer demir ilacı kullanılmıyorsa akla mide kanaması gelmelidir. Midedeki kan proteinlerinin asit ile sindirilmesi ile bu renk oluşmaktadır. Katrana benzer ve pis kokuludur. Hemen kan sayımı ve dışkıda kan testi yapılıp doğrulanmalıdır.

BAYILMA
Kol ve bacaklarda kasılma ile birlikte olan bayılmalar sara hastalığında (epilepsi) olmaktadır. Yığılıp kalma şeklinde olan bayılmalar genellikle tansiyon düşmesine bağlı olur. Bunların dışında ileri derece kansızlık, kan şekeri düşmesi, beyin tümörleri, oksijensizlik, vücutta karbondioksit gazının birikmesi, beyinde dolaşım yetersizliği, beyin damarlarında tıkanma, beyin kanaması, tuz dengesi bozuklukları, kalpte ritim bozukluğu, beyin enfeksiyonu, kan dolaşımı enfeksiyonu, ileri derecede ateş, sıcak çarpması da nedenleri arasındadır.

KÜREK KEMİĞİNDE TUTULMA VE AĞIRI
Safra kesesi, mide, pankreas gibi sindirim sistemi hastalıklarında kürek kemiği bölgesine yansıyan ağrılar olur. Bu duruma genellikle karın ağrısı, bulantı gibi yakınmalar eşlik eder. Omurganın sırt bölgesini tutan hastalıklarda (kemik erimesi, kireçlenme, omurga arasındaki disk iltihabı, disk fıtığı, omurga romatizması), bazen akciğer hastalıkları ile kalp hastalıklarında da kürek bölgesine yansıyan ağrılar olabilir.

KALP İÇİN ŞİFALI BİTKİLER
Brokoli, Domates, Elma, Enginar, Havuç, Hurma, Kekik ve Patlıcan Kivi, Portakal, Salatalık, Soğan ve sarımsak , Zeytinyağı.

ÇARPINTI
Genellikle duygu, durum bozukluklarına (panik atak, stres, endişe, kaygı) bağlıdır. Kalbin ritim iletim sistemi ile ilgili hastalıklarında olur. Kalp hastalıkları, tiroidin hızlı çalışması, kan şekeri düşmesi, adrenalin salınımının fazla olması gibi nedenlerle görülür.

ÇOK SUSAMA
Yetersiz sıvı alımı, kontrolsuz şeker hastalığına bağlı çok idrara çıkma sonucu sıvı açığı olması, böbreklerde suyu tutan ADH hormonunun yetersiz olması sonucu çok idrara çıkma, sıvı açığı olması, beyindeki susama merkezinin bozulması, ateşli hastalık, tükrük bezlerinin az çalışması vee ağız kuruluğu gibi belirtiler gösterir.