Kansere kırmızı ışık

Sağlık deposu kırmızı pancar doğal nitrat içeriğiyle her derde deva oluyor. Bu sebzenin suyunu hergün 1 bardak içmek, meme ve prostat kanserine karşı koruma sağlıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2014 Güncelleme 12 Ağustos 2014, 00:19
Kansere kırmızı ışık

İÇİNDEKİLER

Sıcaklar, düzensiz beslenme ile birlikte hastalıklarda boy göstermeye başlıyor. Kanser gibi ciddi rahatsızlıkların yanı sıra şeker, tansiyon ve böbrek gibi kronik hastalıklarla mücadele edebilmenin yolu ise doğru ve düzenli beslenmeden geçiyor. İngiliz uzmanlar, kırmızı pancarın bu hastalıklarından korunma da yardımcı olduğunu belirtiyor. Pancara kırmızı rengini veren pigmentlerin ciddi rahatsızlıklara karşı da kalkan olduğunu söyleyen uzmanlar, bu mucize besinin sağlığa faydalarını şöyle sıralıyor...
KANSER DÜŞMANI: Kırmızı pancara rengini veren maddeler kanserle mücadelede etkilidir. Pancar suyu tüketmek meme ve prostat gibi kanser türlerinin tedavisinde kullanılır. Ayrıca bu ilaç gibi besin oluşan, beyinde oluşan tümörlerin yok edilmesinde de oldukça etkilidir.

YÜKSEK TANSİYONA BİRE BİR
KAN BASINCINI DÜŞÜRÜR: Doğal nitratlardan oluşan kırmızı pancar, kan akışını artırır, kan basıncını düşürür ve damarların genişlemesine yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda, günde 1 bardak içilen kırmızı pancar suyu tansiyonu birkaç saat içinde düşürüyor.
HAREKETLİLİĞİ ARTIRIR: Egzersizden önce içilen pancar suyunun yüzde 16 daha fazla uzun hareketlilik ve canlılık kazandırdığı biliniyor. Uzmanlar spor boyunca enerjik olabilmenin yolunun pancar suyundan geçtiğini söylüyor.

DOĞUM KUSURLARINI AZALTIR: B vitamini ve folat içeren kırmızı pancar, doğum sonrası oluşan vücuttaki deformasyonları önler. Bağışıklığı artırır. Beden ve ruh sağlığı için gerekli olan C vitamini, lif ve potasyum gibi gerekli mineralleri içerisinde barındırır.
İÇ ORGANLARINI KORUR: Betain zengini kırmızı pancar, stres hücrelerini, vücuttaki protein ve enzimleri korumada yardımcıdır. Ayrıca kalpdamar sağlığını korur.
KARACİĞERİ TEMİZLER: Vücuttaki zehirli maddelerin atılımında yardımcı olan kırmızı pancar, karaciğeri ve kanı temizler.