Ateş düşürücü aylandız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2014 Güncelleme 23 Mayıs 2014, 01:28
Ateş düşürücü aylandız

İÇİNDEKİLER

Aylandız ağacının yaprakları kaynatılarak çayı yapılır. ishal ve kanlı ishalde kabız edici etkisi için kullanılır. Spazm çözücüdür. Ateş düşürücü ve kusturucu etkiye sahiptir. Bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur. Fazla kullanıldığında zehirlenmelere
neden olabilir.

İltihapkıran kayışkıran
KAYIŞKIRAN otunun çayı yapılır. Haricen egzama ve yara olan bölgelere bir pamuk yardımıyla sürülebilir. Güçlü bir idrar söktürücüdür. Terletir ve vücuda rahatlık verir. Böbrek ve mesane iltihaplarını giderir. Ağız, dişeti ve boğaz iltihapları ile yaralara karşı faydalıdır.

Romatizmaya ayak otu
AYAK 1 metre kadar boyunda, ince, otsu bir bitkidir. Saponinler, silica ve turpentine adlı maddeler içerir. Toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatılarak kullanılır. En önemli etkisi romatizma ağrılarını azaltmasıdır. Kanı temizleyici, terletici ve idrar söktürücü etkilere sahiptir.

Migrene avşar otu
AVŞAR otu çay şeklinde içilebileceği gibi haricen yaraların üzerine ve uyuz gibi deri hastalıklarına karşı kullanılabilir. Ayrıca idrar artırıcı ve kabızlığı gidericidir. Adet söktürür. Kusturucu etkiye sahiptir. Ateş düşürücüdür. Öksürüğü keser ve balgamı söktürür. Sinirleri yatıştırıcı etkisi ile migren şikayetlerini azaltır.

Hercai sarılığa iyi gelir
GENELDE süs bitkisi olarak kullanılan hercai idrar söktürür ve idrar yollarındaki iltihaplara karşı faydalıdır. Damar sertliğine karşı koruyucudur. Öksürüğü keser. Egzama başta olmak üzere, cilt hastalıklarına karşı etkilidir. Sarılıkta da faydalıdır.

Kansere kondurango
KONDURANGONIN yaygın kullanım alanı iştahsızlık, mide ve sindirim sorunlarına karşı olan kullanımlardır. Bunun yanında kansere karşı tedaviyi destekleyici olarak da kullanılmaktadır. Antioksidan ve antibakteriyel etkiye sahiptir. Gastrit şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur.

Egzama ilacı kroton
KROTON, anavatanı Hindistan olan küçük bir ağaçtır. Tohumlarından elde edilen kroton yağı dahilen kuvvetli ve tahriş edici bir müshildir ve zehirlenmelere neden olabilir. Haricen de deriyi tahriş eder. Romatizma ve deri mantarlarına karşı kullanılabilir, fakat çok dikkatli olunmalıdır