Karadeniz'de Fener fırtınası

Fenerbahçe, Giresun deplasmanında 21. dakikada Josef de Souza'nın golüyle öne geçti. Sonrasında çok kaçırdı... Volkan Şen'in asistiyle Fernandao takımının ikinci golünü attı. Kanarya, grubunda 9 puanla liderliğini devam ettirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2016 Güncelleme 11 Ocak 2016, 00:00
Karadeniz’de Fener fırtınası

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Türkiye Kupası'nda Giresunspor'u 2-0 mağlup etti. 8. dakikada ceza yayının hemen gerisinden Giresunlu David Abwo kaleye şutunu çekti fakat top kalenin hemen üstünden auta gitti. 21'de Fenerbahçe aradığı golü buldu. Ozan Tufan'nın savunmanın arkasına gönderdiği pasla topla buluşan Josef de Souza, altıpasın hemen solunda kaleciyi ve Onur'u geçtikten sonra kolay bir şekilde topu ağlarla buluşturdu: 0-1. 26'da Josef de Souza ceza sahası dışı sağ çaprazıdan çok sert bir şut çekti ancak top çok az farkla auta çıktı. 29'da kaleyi bu kez Mehmet Topal denedi. Tecrübeli oyuncunun şutu direği yaladı. 42'de sol kanatta Abwo'nun pasıyla altıpasın hemen solunda topla buluşan Vedat Muriqi, kaleye yüzünü döndükten sonra şutunu çekti ancak kaleci Volkan Demirel zorda olsa bu şutu kurtarmayı başardı.

VOLKAN ŞEN SONRADAN GİRDİ... ASİSTİNİ YAPTI
53. DAKİKADA Fenerbahçe'nin kullandığı köşe vuruşunda Kjaer kafayı vurdu. Top direğin yanında auta çıktı. Ozan Tufan, 58'de Souza'nın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Plasesinde meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı. 79'da ceza sahası içi sol çaprazında şık hareketle topu önüne alan Mehmet Topal sol ayağıyla şutunu çekti. Ancak savunma son anda kademeye girdi. 89'da Volkan Şen'in ara pasıyla topla buluşan Fernandao topu ağlara gönderdi: 2-0.

PEREİRA'DAN TAM KADRO!
Fenerbahçe 2015-2016 sezonunun ikinci yarısının ilk resmi maçına Giresun'da çıktı. Ziraat Türkiye Kupası grup 3. maçında Giresunspor'a konuk olan Sarı- Lacivertliler'de teknik direktör Vitor Pereira ideal 11'e yakın bir kadro sürdü. Kalede Volkan'a görev veren Portekizli, savunmada ise Şener, Kjaer, Ba ve Hasan Ali'yi oynattı. Orta saha üçlüsünü Mehmet Topal, Josef, Ozan üçlüsünden oluşturan Pereira ileride ise Nani, Markovic ve Fernandao'ya görev verdi.

35 YIL SONRA YENİDEN BULUŞTULAR
Giresunspor, 35 yıl aradan sonra Fenerbahçe'yi konuk etti. İki takım daha önce 1981 yılında yine Türkiye Kupası maçında Giresun'da karşı karşıya geldi. 35 yıl aradan sonra Giresun'a gelen Fenerbahçe burada büyük coşku ile karşılandı. 1981 yılında Türkiye Kupası ilk maçı 0-0 biterken ikinci maçı Fenerbahçe 3-0 kazanmıştı. Sarı-Lacivertli takımın, Giresun'daki maça büyük ilgi vardı. Taraftarlar evlerin çatılarından maçı takip etti.