Bir ısırık 3.5 milyon €

Yaz transfer bombalarının en büyüğünü patlatan Barcelona, Luis Suarez'in sözleşmesine özel bir madde koydurdu. Barcelona'dan yıllık 12 milyon Euro alacak olan Uruguaylı golcü, eğer birini ısırırsa maaşından 3.5 milyon Euro kesilecek!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2014 Güncelleme 14 Temmuz 2014, 00:43
Bir ısırık 3.5 milyon €

İÇİNDEKİLER

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na 'ısırık' ile damga vuran Luis Suarez, gündemden düşmüyor. Suarez'i rekor fiyatla transfer eden Barcelona, Suarez için önlemini aldı bile... Uruguaylı futbolcunun Dünya Kupası sırasında İtalyan futbolcu Giorgio Chiellini'yi ısırması ve 4 ay futboldan men (9 maç) ceza almasından sonra Katalan devi kolları sıvadı. Barcelona ile yıllık 12 milyon euro'dan 5 senelik sözleşme yapan Suarez'in sözleşmesinde "Birini ısırırsa yıllık ücretinden 3.5 milyon euro kesilir" maddesi bulunuyor. Bu iddia ise İngilizlerin sansasyonel tabloid gazetelerinden The Sunday People'a ait. Liverpool ile Barcelona 88 milyon Euro'luk bonservis bedelinde anlaşarak transfer gerçekleşirken, oyuncunun yıllık ücreti Suarez'i dünyanın en çok kazanan 4. futbolcusu konumuna taşıdı. Barcelona'nın böyle bir madde koydurmasının altında yatan "3 ısırık vakasını" gelin hatırlayayım... Uruguay'ın İtalya'yı 1-0 yenip tur atladıkları karşılaşmada, golden hemen önce İtalyan stoper Giorgio Chiellini'nin omzunu dişleyen Uruguay'ın forveti Suarez, 3. kez ısırık vakasına imza attı.

ISIRMA KARİYERİNE 2010'DA BAŞLADI!
Uruguaylı golcü Suarez, "ısırma kariyerine" 2010 yılında başladı... Hollanda'da Ajax formasını giyerken PSV Eindhoven'ın orta sahası Otman Bakkal'ın boynunu dişleyen tecrübeli forvet, 7 müsabakadan men edildi. 2013'te, Premier Lig'de oynadıkları Chelsea mücadelesinde Sırp defans Branislav Ivanovic'in kolunu kemirince 10 randevudan uzak kaldı.