Vakıfbank dünya şampiyonu

Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Brezilya ekibi Unilever Volei'yi set vermeden geçen Vakıfbank bu anlamlı kupanın sahibi oldu. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ni de kazanan temsilcimimiz yenilmezlik serisini 52'ye çıkardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2013 Güncelleme 15 Ekim 2013, 01:41
Vakıfbank dünya şampiyonu

İÇİNDEKİLER

Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı'ndan bir tarihi başarı daha geldi. Geçtiğimiz yılı namağlup olarak Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve lig şampiyonu olarak tamamlayan Vakıfbank, İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilen Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde de mutlu sona ulaştı. Finalde Brezilya'nın Unilever Volei takımını 3-0 mağlup eden Vakıfbank, bu büyük kupayı ilk kez müzesine götürdü. Bu kupayı daha önce ülkemizden Fenerbahçe kazanmıştı. Vakıfbank bu galibiyetle yenilmezlik serisini de 52 maça çıkartmış oldu. İlk sette üstün bir oyun ortaya koyan temsilcimiz farkı açamasa da disiplinli ve hırslı yapısıyla skor olarak maçı önde götürdü. Özellikle bloklarla etkili olan temsilcimiz Brezilya ekibi Unilever Volei karşısında ilk seti 25-23 kazanarak 1-0 öne geçmeyi başardı.

2. SETTE BÜYÜK ÇEKİŞME VARDI
Karşılaşmanın 2. setinde büyük çekişme vardı. Karşılıklı sayıların gerçekleştiği bu sette kopma olmadı. Ama son bölümde tecrübesini konuşturan Vakıfbank seti 27-25 alarak 2-0 öne geçti ve şampiyonluk kapısını araladı.

SON SETTE GÜLE OYNAYA...
Son sette moral üstünlüğünü de ele geçiren Vakıfbank, 9-8 öne geçtkikten sonra farkı açmaya başladı. Üst üste sayılarla 20-12 öne geçen Vakıfbank, seti 25-16, maçı da 3-0 kazanan Vakıfbank Dünya Kulüpler Kupası şampiyonu oldu.

BU TAKIMLA HERKES GURUR DUYMALI
Maçın ardından konuşan Vakıfbank'ın İtalyan hocası Guidetti, büyük mutluluk duyduklarını belirterek "Şampiyonlar Ligi'nin ardından Dünya şampiyonluğunu da kazandık. Bu takımla herkes gurur duymalı" dedi.

YENiLMEZ ARMADA OLDUK
Vakıfbank'ın milli pasörü Naz Aydemir Akyol, "Çok büyük bir başarıya imza attık. Bu büyük kupayı da alarak seriyi tamamladık" dedi. Yenilmezlik serisinin 52'ye çıktığını da hatırlatan Naz, "Bu gerçekten müthiş bir seri" ifadesini kullandı. Naz, bu kupayı Fenerbahçe formasıyla da kazanmıştı.