Fener'den zafer Emir'i

Sarı-Lacivertliler, son periyotta savunmayı sertleştirdi... Galatasaray'ı pota altına yaklaştırmayan Kanarya, Emir Preldzic'in bitime 1.8 saniye kala bulduğu basketle Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine taşıdı. Fener, kupa canavarı Obradovic ile açılışı yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2013 Güncelleme 10 Ekim 2013, 00:25
Fener’den zafer Emir’i

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Kupası müthiş bir mücadeleyle sahibini buldu... 29. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe Ülker, ezeli rakibi Galatasaray Liv Hospital'ı Emir Preldzic'in son saniyede bulduğu sayı ile 64-62 yenerek kupayı müzesine götürdü. Galatasaray Liv Hospital'in önde götürdüğü maçın ilk periyodu Gordon ve Cenk Akyol'un basketleriyle 19-16 önde tamamladı. Fenerbahçe, 2. periyotta hızlı hücumlarında attığı basketlerle bir ara öne geçip 5 sayılık bir fark yaratmasına rağmen, oyuna ağırlığını koyan G.Saray Liv Hospital, devreyi 37-33 önde kapattı. 3. periyotta da iyi savunma yaparak ve baskılı oyunuyla etkinliğini sürdüren Galatasaray, maçın son periyodunda sayı üretmekte güçlük çekti. Bir çok hücumdan boş dönen Sarı-Kırmızılı ekip savunmada da etkisiz kalınca Fener kupaya uzandı.

JAMOT GORDON 16 SAYI ATTI AMA YETMEDİ
5. kez bu kupayı müzesine götüren Fenerbahçe, G.Saray'ın etkili dış atışlarını savunmada çaldığı toplar ve serbest atışlarla dengelemeyi başardı. Karşılaşmanın son 68 saniyede 6 sayı atan ve bitime 1.8 saniye kala da Fenerbahçe'ye maçı kazandıran basketi bulan Emir Preldzic toplam 14 sayı ile yıldızlaştı. Galatasaray'da ise 16 sayı ve 9 ribaundla oynayan Jamot Gordon galibiyete yetmedi.

OYUNCULARIN KEYFİ YERİNDE

F.Bahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmanın zevkini doyasıya yaşadı.

OBRADOVİC GAYET MEMNUN
F.Bahçe Ülker koçu Zeljko Obradovic, Galatasaray Liv Hospital karşısında alınan galibiyetten dolayı oldukça memnun. Kurt hoca, "Zaten zor maçların sonucu bir topla belli olur. Taraftarımıza vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederiz" dedi.

24 YIL SONRA ASLAN'A KARŞI KUPA
F.Bahçe, futbol ve basketbol erkeklerde 24 yıl sonra G.Saray'a karşı kupa kazandı

Fenerbahçe futbol ve basketbolda erkeklerde tam 24 yıl sonra G.Saray'a karşı bir kupa kazandı. Sarı kırmızılı takımı yenerek aldığı son kupasını 1989 yılında takımın başında Sırp teknik adam Todor Veselinovic varken kazanan Fenerbahçe'nin, bu şanssızlığı Veselinovic'in vatandaşı Obradovic ile kırması da kaderin bir cilvesi oldu.