Türkiye'de 66 şüpheli var

Şike çalıştayı İstanbul'da başladı. Toplamda 12 oturum ve 2 gün sürecek toplantıda TFF 3 Temmuz sürecini konuşmak istemiyor. Toplantıya şike savcısı Berk de katıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2013 Güncelleme 05 Şubat 2013, 00:48
Türkiye’de 66 şüpheli var

İÇİNDEKİLER

INTERPOL-FIFA Futbolda Şike ve Yasadışı Bahse Karşı Eğitim ve Önleme Programı Türkiye Çalıştayı İstanbul'da başladı.

SAVCI MEHMET BERK DE KATILDI
WOW Hotels & Convention Center'de iki gün sürecek çalıştayda futbolcular, hakemler, müsabaka görevlileri, yöneticiler gibi hedef grupları; şike ve şikenin yarattığı riskler konusunda bilgilendiriliyor. Çalıştaya şike soruşturmasını başlatan Mehmet Berk de katıldı. Berk, konuşma yapmak için değil çalıştaydaki sunumları dinlemek için katıldığını ifade etti. Çalıştay 12 oturumdan oluşacak. Şike çalıştayı öncesinde AP kaynaklı bir haber ise dikkat çekiciydi. Haberde Türkiye'de 66 futbolcunun şüpheli olduğu ifade edildi. Avrupa Polis Birliği Ofisi de bir açıklama yaptı. Açıklamada aralarında Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası maçlarının da bulunduğu 380 maçta şike yapıldığı bildirildi. Şüphelenilen maçlar arasında Euro 2008'de oynanan Türkiye-İsviçre maçının olduğu da iddia edildi.

KİMLER GELDİ KİMLER GELMEDİ!
Şike Çalıştayı'na TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım katılmadı. F.Bahçe adına çalıştaya yönetici Yasemin Merçil katıldı. TFF Genel Sekreteri Emre Alkin de bir konuşma yaptı

TÜRKİYE - İSVİÇRE MAÇI ZANLI
Avrupa Birliği Polis Ofisi, 380 maçta şike yapıldığını açıkladı. Bu maçların içinde EURO 2008'de oynadığımız İsviçre maçının olduğu da iddia edildi.

LİSTEDE 79 MAÇLA İLK SIRADAYIZ!
ABD'nin New York Times Gazetesi şikeyle ilgili müthiş bir iddia ortaya attı. Gazete, Avrupa Polis Ofisi (Europol) yetkililerinden aldığı bilgiye dayanarak, "Türkiye 79 maçla şikede Avrupa'nın zirvesinde" diye yazdı. Türkiye'nin ardından Almanya 70, İsviçre ise 41 maçla listede yer alıyor.