Helal olsun Çakır

Elite kategoriye adım atarak çok önemli bir başarı yakalayan Çakır, "Planlı çalışmayla bu noktaya geldim. Hedefim Euro 2012" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2011 Güncelleme 17 Haziran 2011, 00:00
Helal olsun Çakır

İÇİNDEKİLER

TÜRK hakemliği dün tarihi günlerinden birisini yaşadı... Son yıllarda Avrupa'da adını sıkça duyurmaya başlayan Cüneyt Çakır, UEFA tarafından "Elite" kategoriye alındı. Avrupa'nın en iyi 25 hakemi arasında kendisine yer bulan Çakır çok önemli bir başarıya imzasını atmış oldu.

2001'DE SÜPER LİG'E ADIM ATTI
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde maç yöneterek, 10 yıl aradan sonra bu gururu yaşayan ilk Türk hakemi ünvanını alan Çakır böylece uzun yıllardır uğrunda çalıştığı hedefe ulaşmış oldu. 1976 doğumlu olan tecrübeli hakem, 1994 yılında kariyerine başladı. 2001 yılında Süper Lig'de düdük çalmaya başlayan Çakır, 146 maçta şu anda faal hakemler arasında en fazla maçta görev yapan isim durumunda. Cüneyt Çakır, geçen sezon 4'ü milli, 3'ü Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 11 uluslararası karşılaşma yönetti.

ÖZGENER: "EN BÜYÜK BAŞARI"
Çakır ayrıca 29 Temmuz'da Kolombiya'da başlayacak olan U20 Dünya Şampiyonası'nda görev alacak 6 Avrupalı hakem arasında yer alacak. Cüneyt Çakır'ın tarihi başarısının ardından bir açıklama yapan TFF Başkanı Mahmut Özgener, "Bu, Türk hakemliğinin en önemli başarısı. Cüneyt Çakır hem bizlere hem de futbol ailesine tarifsiz bir mutluluk yaşattı. Verdiği emeklerin karşılığını almıştır"diye konuştu.

OĞUZ SARVAN DA TEBRİK ETTİ
MHK Başkanı Oğuz Sarvan da yaptığı açıklamada Çakır'ı tebrik etti. Sarvan, "2008'de başlattığımız yapılanma ve Türk hakemliğine sistem kazandırma çalışmalarımızın meyvesini görmek bizi çok mutlu ediyor" dedi. Sarvan bu başarıda 2009 yılında gerçekleştirilen UEFA Hakem Konvansiyonu tam üyeliğinin de büyük katkısı olduğunu söyledi.

ÇAKIR SADECE BİR BAŞLANGIÇ
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Cüneyt Çakır'ın başarısının Türk hakemliği açısından tarihi bir önem taşıdığını söyledi. Erzik, "Çakır bir başlangıçtır. Onun izinden diğer Türk hakemleri de gelecektir. Bundan şüphem yok" dedi.

İŞTE ELİT HAKEMLER
ÜLKE HAKEM
Frank De Bleeckere ..............Belçika
Martin Atkinson....................İngiltere
Howard Webb ......................İngiltere
Mark Clattenburg, ................İngiltere
A.Undiano Mallenco ............İspanya
Laurent Duhamel ..................Fransa
Stephane Lannoy ..................Fransa
Felix Brych ..........................Almanya
Florian Meyer ......................Almanya
Wolfgang Stark ..................Almanya
Viktor Kassai ..................Macaristan
Nicola Rizzoli ............................İtalya
Gianluca Rocchi ......................İtalya
Paolo Tagliavento ....................İtalya
Kevin Blom..........................Hollanda
Bjorn Kuipers......................Hollanda
Olegario Benquerença ........Portekiz
Pedro Proenca ....................Portekiz
Craig Thomson ....................İskoçya
Massimo Busacca ..................İsviçre
Damir Skomina ..................Slovenşa
Jonas Eriksson ....................Sweden
Martin Hansson ........................İsveç
Robert Schörgenhofer ....Avusturya
Cüneyt Çakır ..........................Türkiye

ADIM ADIM HEDEFİME ULAŞTIM
TAKVİM'e özel açıklamalar yapan Cüneyt Çakır, "Planlı bir çalışmanın sonrasında bu noktaya geldim. Önce Avrupa Ligi, sonra Şampiyonlar Ligi'nde maçlar yönettim. Uluslararası turnuvalarda görev yaptım. Adım adım bu noktaya geldim" dedi. Çakır ilk hedefinin EURO 2012 olduğunu ayrıca 2014 Dünya Kupası'nda da yer almak istediğini söyledi.