Devlet tavrı

MHP lideri, kayyum kararının ardından ilk grup toplantısına katıldı. Muhaliflere ve onların arkasında olduğunu söylediği Paralel Yapı’ya sert çıktı: “Okyanus ötesi kaçkınları... Bizim paralele teslim edecek partimiz yok.”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2016 Güncelleme 13 Nisan 2016, 02:16
Devlet tavrı

İÇİNDEKİLER

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, geçtiğimiz hafta kurultay tartışmalarının sürdüğü MHP'ye kayyum atadı. MHP lideri Devlet Bahçeli ise kurultay tartışması sonrasında dün ilk grup toplantısına katıldı. Partililere seslenen Bahçeli, muhaliflere ve onların arkasında olduğunu söylediği Paralel Devlet Yapılanması'na sert çıktı. "Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yoktur" diyen Bahçeli, şu açıklamaları yaptı: "Şimdiden yapay bayram havalarına tevessül edenleri tek tek fark ediyorum. Hele hele MHP'ye nüfuz etmek ve operasyon partisi olarak kullanmak isteyen 'okyanus ötesi' kaçkınlarının, 'paralel artıklarının' mutluluğunu da ibretle izliyorum. Kendi kurum ve kuruluşlarına kayyum atandığında kıyameti kopartan, kayyumun gölgesi MHP'ye değince güvercin taklaları atan zevat ve zümreye diyorum ki, bugüne kadar ne yaşamışsanız müstahaktır. Bunlar dini paraya dönüştüren, imamlığı şirkete çeviren, ABD'nin kuklası, İslamiyet'in yüz karalarıdır. Kimse boşuna heveslenmesin. Bizde inecek sancak, devredecek miras, üzeri çizilecek hatıra yoktur. Bizde tertiplere 'tamam' diyecek acziyet görülemeyecek, kalemizi içten düşürecek adımlara geçit de verilmeyecektir." Bu arada Bahçeli kurultayın 18 Mart 2018'de yapılacağını açıkladı. Bahçeli, "Bir iddiası olan, kendine inanan kim varsa 18 Mart 2018'de ülkücü hareketin karşısına çıkabilecektir. Bunun dışında olağanüstü kurultay yoktur, yapılmayacaktır" dedi.

TARİH 8 MAYIS
MHP Genel Başkanlığı için aday olacağını açıklayan Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın, dün Ankara'da bir araya geldi. Üç isim tüzük kurultayının 7 veya 8 Mayıs'ta yapılması konusunda mutabık kaldı. Kesin tarihi ise kayyum tarafından görevlendirilen çağrı heyeti belirleyecek.