İşte cesaret

Başbakan, bir kez daha 'One Minute' dedi! Cesaret Ödülü'nü geri isteyen Yahudi lobisine mektupla cevap verdi: Memnuniyetle iade edeceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2014 Güncelleme 30 Temmuz 2014, 01:46
İşte cesaret

İÇİNDEKİLER

İsrail Gazze'de katliama başladı. Dünya bu vahşete gözlerini kulaklarını kapadı. Gazze ölüme mahkum edilirken bir tek Türkiye'nin sesi çıktı. Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörist devlet İsrail'in karşısında olacaklarını söyledi. İsrail'i uyaran Başbakan, Cesaret Ödülü'nü iade etmesini isteyen Amerikan Yahudi Kongresi'ne de bir mektupla cevap verdi. "Ödülü iade etmekten memnuniyet duyacağız" dedi. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla gönderilen mektup, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç tarafından Yahudi kuruluşuna hem mail hem de faxs yoluyla Pazartesi günü iletildi. Mektupta "ödülü iade etmekten duyulacak memnuniyet" özellikle dile getirildi. Söz konusu mektupta şu ifadelerle Yahudi kongresine cevap verildi:

POLİTİKALAR YANLIŞ

Duyarsızsınız:
Bahsi geçen ödülü geri istemeniz, İsrail hükümetinin izlediği işgal ve vahşet politikaları konusunda Amerikan Yahudi Kongresi'nin mevcut liderliğinin duyarsız bir noktada bulunduğunun göstergesidir. Başbakan Erdoğan, dün olduğu gibi bugün de terörizmle mücadele, Filistin sorununun barışçıl yollarla çözülmesi ve Türk Musevi cemaatinin can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda tam bir kararlılık içerisindedir.

SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ

Kabul etmeyiz:
Sayın Başbakan'ın İsrail hükümetinin Filistin halkına karşı uyguladığı işgal, abluka ve yıkım politikalarını kabul etmesi beklenmemelidir. Bu bağlamda, Gazze'ye yönelik saldırılarda savaş suçu işlenmiş olma ihtimalini incelemek üzere Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin bir komisyon kurulmasına karar verdiğini de hatırlatıyoruz.

ÇÖZÜM BELLİ

Çözüm, işgalin sona ermesi: İsrail, maalesef uluslararası hukukun gereklerine göre hareket etmek yerine, işgal ve imha politikalarına devam etmektedir. Başbakan Erdoğan'ın ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinin her zaman ifade ettiği gibi İsrail-Filistin ihtilafının tek çözümü; işgalin derhal sona erdirilmesidir.

ÖLDÜRMEYİ İYİ BİLİRSİNİZ

İsviçre'nin Davos kentinde 2009 yılında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na Erdoğan damga vurmuştu. Başbakan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e tepki göstermiş ve "Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz" demişti. Paneli terk eden Erdoğan'ın "One Minute" çıkışı ise tarihe geçmişti.

AÇIK BİR ÇARPITMA

Mektupta şu ifadelere de yer verildi: "Başbakan Erdoğan, anti-Semitizmin bir insanlık suçu olduğunu bütün dünyaya ilan etmiş bir liderdir.Türkiye Musevi cemaatinin can ve mal güvenliği, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının teminatı altındadır. Aksi yöndeki tüm ifadeler açık bir çarpıtmadır."