"PKK, 3 yurttaşımızı serbest bırakmalı1"

Özgürlük ve Dayanışma Partisi, (ÖDP) terör örgütü PKK tarafından kaçılan 2’si asker 3 kişinin ön koşulsuz olarak derhal serbest bırakmasını istedi.

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2011, 00:00 Güncelleme 09 Ağustos 2011, 16:24
PKK, 3 yurttaşımızı serbest bırakmalı1

İÇİNDEKİLER

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Haydar İlker, yaptığı yazılı açıklamada, PKK tarafından Diyarbakır-Bingöl yolunda ikisi asker biri sağlık personeli üç kişinin kaçırılmasının üzerinden bir ay geçtiğini hatırlatarak, "Kaçırılan Abdullah Sökçeler, Zihni Koç ve Aytekin Turhan isimli yurttaşlar hala ailelerine kavuşmuş değil. Alıkonulan bu üç yurttaşın serbest bırakılmasına dönük çağrılar bugüne kadar sonuç vermedi. Yurttaşların güvenliğini sağlamaktan birinci derece sorumlu olan hükümet ise, sorunun çözümüne dair 30 yıldır uygulanan ve sonuç vermeyen politikalarını sürdürmekle meşgul" dedi.

İnsan yaşamından daha kutsal bir şeyin olmadığını belirten İlker, "PKK hiçbir koşul öne sürmeden derhal elinde tuttuğu üç yurttaşımızı serbest bırakmalı. Hükümet toplumdan yükselen sese kulak vermeli, üç yurttaşımızın ailelerine ve sevdiklerine sağlıklı kavuşmaları için gerekli önlemleri almalı, yaşamlarını tehlikeye atacak askeri operasyonları durdurmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.