CHP yine yaptı yapacağını

'Referandumda halkın tercihine gölge düşürür' gerekçesiyle yardıma itiraz eden CHP Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, fakirin büyük umutla beklediği desteğin iptal edilmesine yol açtı.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 06 Eylül 2010, 13:23
CHP yine yaptı yapacağını

İÇİNDEKİLER

Belediyelerin üniversite öğrencilerine verdiği bursları iptal ettiren CHP, yoksul vatandaşları üzen benzer bir girişimi Balıkesir'de de yaptı. Kentte valiliğin her yıl Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardıma 'referandum' gerekçesiyle itiraz eden CHP İl Başkanlığı, desteğin kesilmesine sebep oldu. Balıkesir'de fakirin yardımını engelleyen CHP, İzmir'de belediye aracılığıyla bayram öncesi maddi durumu iyi olmayan 48 bin 703 aileye 150'şer TL dağıtıyor.

Balıkesir Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 bin 65 muhtaç aileye Ramazan Bayramı öncesi 100 TL nakit verme kararı aldı. Ancak CHP İl Başkanı İrfan Barış, yardımın iptali için Merkez İlçe Seçim Kurulu'na 1 Eylül'de dilekçe ile itiraz etti. Kurul ise itizarı kabul ederek yardımları iptal etti. Dilekçesinde yardımların 12 Eylül'de yapılacak referandumda seçmenin tercihini etkileyeceğini savunan Barış, bunun referanduma gölge düşüreceğini ileri sürdü.

CHP'nin tutumuna tepki gösteren Balıkesir Sivil Güçler Birliği dönem sözcüsü Mehmet Birol Şahin, kendilerine sosyal demokrat diyen bir partinin vatandaşın 100 lirasına göz diktiğini söyledi.