Hayvan arıyordum

Akıncı Üssü’nün sivil imamlarından Nurettin Oruç, 16 Temmuz sabahı saat 08.00’de üs civarında belgesel çekmeye çalıştığını söyledi: Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar arıyordum...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2017 Güncelleme 05 Ağustos 2017, 01:38
Hayvan arıyordum

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin beş numaralı ismi "sivil imam" Nurettin Oruç, Akıncı Üssü davasında sorulara "Bilmiyorum" cevabını verdi. Bir müşteki avukatı, Oruç'a New York ve Los Angeles'da katıldığını iddia ettiği film festivallerinin isimlerini sordu. Oruç, bu soruya "Şu an hatırlamıyorum" cevabını vermekle yetindi. Bir başka müşteki avukatının, "Sivil imamların hepsi tarlada yakalandı. Kumpas kurulduğunu iddia ediyorsunuz. Peki meyve, sebze, salatalık toplar gibi sizi de orada mı topladılar?" şeklindeki sorusuna Oruç, "Cevap vermek istemiyorum" diye yanıt verdi. Akıncı Üssü'nde olduğunun delili olan kamera kayıtları tekrardan sorulan Oruç, "Bu görüntüleri ilk defa burada gördüm. Montaj yapmak çok basit" savunmasında bulundu. "Darbe girişimi gecesi neredeydiniz? Sabahın 08.00'inde böyle bir ortamda hangi psikoloji ile belgesel çekmeye gittiniz?" sorusuna Oruç, "Ben buna cevap vermek istemiyorum" cevabını verdi. Yapım şirketinde çalıştığını iddia eden Oruç'a "Screen test", "perfore" ve "sinopsis" gibi teknik terimler soruldu.



Bu cevaplara önce "Bilmiyorum" cevabını veren Oruç, tepkiler üzerine, "Biliyorum ama cevap vermek istemiyorum" diyerek kaçamak yanıtlar verdi. Üs bölgesine 16 Temmuz sabahı belgesel çekmek için gittiğini iddia eden Oruç "Hangi tür hayvanlarla ilgili belgeseli çekimi yapacağı sorusuna "Küçükbaş ve büyükbaş. Öncelikle küçükbaş ağırlıklı olarak hayvan arıyordum" cevabını verdi. Bu arada davada Oruç'tan sonra diğer sivil imam Harun Biniş'in savunma yapması bekleniyordu ancak Biniş'in avukatının mahkemeye, savunmaya hazır olmadığı yönünde mazeret dilekçesi vermesi nedeniyle savunma yapmadı.

ERDOĞAN'A RAPOR
Akıncı Davası'nın başdanışmanları tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlık iletildiği öğrenildi. Danışmanları ilk haftada Erdoğan'a sunduğu raporda, FETÖ'cülerin açık ve net delilleri dahi reddederek takiye yaptıkları ve mahkemede alaycı tavırlarla kamuoyunu tahrik etmeye çalıştıkları belirtildi. FETÖ'cülerin şovuna fırsat verilmemesi gerektiği belirtildi.

Hasan AY