Avrupa’yı vuracaktı

Batı, DEAŞ’a hem silah hem de eleman desteği sağladı! Onlardan biri de Suriyeli Safwan Qahwatı’ydı. Teröristin Avrupa’daki bombalı saldırıları organize ettiği saptandı! Türk polisi kanlı planlar hazırlayan haini Adana’da yakaladı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2017 Güncelleme 30 Mart 2017, 02:15
Avrupa’yı vuracaktı

İÇİNDEKİLER

Türkiye hem sınır ötesinde hem de sınır içinde terör örgütü DEAŞ'a büyük darbe indirdi. Son operasyonlardan biri dün Adana'da gerçekleştirildi. Buna göre DEAŞ'ın yönetim kadrosundan olan ve Avrupa ülkelerinden örgüte eleman kazandırdığı tespit edilen Suriyeli Safwan Qahwatı, 15 Mart'ta Hatay üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. Bu bilgiye ulaşan ekipler hemen düğmeye bastı. İstanbul üzerinden Avrupa'ya geçmeyi planlayan Qahwatı ve eşinin bindiği otobüs, Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda durduruldu.

PARMAĞINDAKİ MÜHÜR!
Polis ekipleri, DEAŞ'lı terörist ile eşini kıskıvrak yakaladı. Qahwatı'nın üzerinden çıkan dijital verilerde farklı mekanlarda silah ve paralarla çekilmiş fotoğraflar bulundu. Başka bir fotoğrafta da Qahwatı'nın yüzü maskeli şekilde bir kişinin boğazına bıçak dayamış halde olduğu görüldü. Qahwatı'nın parmağında görülen yüzüğün ise örgüt yöneticileri tarafından mühür yerine kullanıldığı belirtildi. DEAŞ'a katılan Avrupalılar'a silah ve bomba eğitimi verdiği ileri sürülen teröristin, 10 Şubat'ta Adana'da yakalanıp tutuklanan Danimarka vatandaşı Mahamad Laban ile İsveç vatandaşı Mohammed Tefik Saleh ile bağlantısının bulunduğu da tespit edildi.