Atalay’a çok özel avukat

Üç cinayetten yargılanan ve Türkiye’nin gündemine oturan Atalay Filiz’in yeni avukatı belli oldu. Seri katili, ceza davalarındaki başarıları ile ün kazanmış Hüseyin Uğur Poyraz savunacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2016 Güncelleme 05 Temmuz 2016, 00:00
Atalay’a çok özel avukat

İÇİNDEKİLER

Ankara'da 2013'te arkadaşı Göktuğ Demirarslan ile sevgilisi Elena Radchikova'yı öldürüp ortalıktan kaybolan, ardından 3 yıl sonrada İstanbul'da Tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldüren seri katil Atalay Filiz'in avukatı belli oldu. İzmir'de yakalanmasının ardından İstanbul'a getirilen Filiz'in avukatı ilk olarak baronun atadığı Vildan Yirmibeşoğlu oldu. Yirmibeşoğlu, Filiz'e ilişkin zorunlu müdafilik süresinin dolmasının ardından, Atalay'ın avukatı olmayacağı yönünde karar verdi.

2,5 SAAT GÖRÜŞTÜLER
Yirmibeşoğlu'nun davadan çekilmesi üzerine Filiz'in ailesi tecrübeli bir avukat arayışına girdi. Aile, tanıdıkları vasıtası ile avukat Hüseyin Uğur Poyraz'a ulaştı. 30 yıldan bu yana serbest avukatlık yapan Poyraz, Filiz'in savunmasını üstlenmeden önce hem ailesi ile hemde Atalay Filiz' ile cezaevinde 2.5 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Av. Poyraz, Filizin ailesiyle el sıkışarak Atalay'ın avukatlığını üstlendi.

HÜSEYİN UĞUR POYR AZ KİMDİR?
58 yaşındaki Uğur Poyraz, Adnan Menderes'in avukatı olarak tanınan Burhan Apaydın'ın yanında staj yaparak mesleğe başladı. 30 yıllık avukat olan Poyraz, 1986 yılından bu yana İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Poyraz daha önce Adnan Oktar ve Kumarhaneler Kralı olarak bilinen Ömer Lütfi Topal'ın da avukatlığını üstlendi. Son olarakta 5 ay önce Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde beton parçası isabet eden araçta hayatını kaybeden 7 aylık hamile fizyoterapist Hülya Gençer'in ailesininde avukatlığını yaptı.